ABA iz jednog razloga ipak neće razmatrati veliku grešku s utakmice Splita i Partizana na Gripama

U susretu 20. kola regionalne ABA lige, košarkaši Splita su kao domaćini 4. ožujka u punoj dvorani na Gripama izgubili od Partizana 95:96 (24:27, 23:21, 24:23, 24:25). “Žuti” su protiv favoriziranog suparnika odigrali odličan dvoboj, ali samo jednu i pol sekundu prije kraja utakmice, James Nunnally…

Главная страница » ABA iz jednog razloga ipak neće razmatrati veliku grešku s utakmice Splita i Partizana na Gripama

U susretu 20. kola regionalne ABA lige, košarkaši Splita su kao domaćini 4. ožujka u punoj dvorani na Gripama izgubili od Partizana 95:96 (24:27, 23:21, 24:23, 24:25). “Žuti” su protiv favoriziranog suparnika odigrali odličan dvoboj, ali samo jednu i pol sekundu prije kraja utakmice, James Nunnally pogodio je tricu.

Međutim, na kraju utakmice dogodila se kontroverza s Mathiasom Lessortom. Partizanov igrač, posljednjih je šest i pol sekundi bio u igri, iako je napravio pet prekršaja. Na semaforu su bila zabilježena četiri, a to je dalo za pravo treneru Željku Obradoviću da ga vrati u igru, iako ga je prethodno izvadio zbog petog prekršaja.

Srpski mediji pišu kako se ABA neće baviti utakmicom u Splitu jer je rok za žalbu istekao. Žalbe nije bilo, pa tako nema ni osnova kako bi se pokrenuo postupak. U play-by-playu na službenoj stranici ABA lige naknadno je četvrti Lessortov prekršaj pripisan Nunnallyju. Zatim je Lessort 50 sekundi prije kraja zaradio petu osobnu, nakon čega ga je trener izvadio iz igre. Međutim, onda se vratio šest i pol sekundi prije kraja, i to baš za ključnu akciju u kojoj je Partizan zabio tricu za pobjedu, a nedugo zatim i ključnu obranu nad Dominikom Mavrom.

Suci utakmice bili su: Damir Javor, Miloš Koljenšić i Edo Javor, koji su sa zapisničkim stolom napravili nedopustivu pogrešku i tako teško oštetili splitsku momčad. Na terenu se tako u odlučujućim trenucima našao igrač koji je ranije bio isključen s pet osobnih pogrešaka.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.