Aleksandar Petrović i Saša Pavličić Bekić predstavili inicijativu za spas Cibone, objavili i da je postignut dogovor s Dinamom

Aleksandar Petrović i Saša Pavličić Bekić predstavili su danas svoju inicijativu za spas Cibone imena – 'Mi smo Cibona'. Petrović je prije presice na svome Twitteru objavio kako je postignut i dogovor s Dinamom o oprostu Ciboninih dugova, koji su iznosili oko 3 milijuna kuna, dok je u prvih…

Главная страница » Aleksandar Petrović i Saša Pavličić Bekić predstavili inicijativu za spas Cibone, objavili i da je postignut dogovor s Dinamom

Aleksandar Petrović i Saša Pavličić Bekić predstavili su danas svoju inicijativu za spas Cibone imena – ‘Mi smo Cibona’. Petrović je prije presice na svome Twitteru objavio kako je postignut i dogovor s Dinamom o oprostu Ciboninih dugova, koji su iznosili oko 3 milijuna kuna, dok je u prvih nekoliko dana akcije skupljeno 300.000 eura za spas kluba.

Aco je nagovijestio da to možda i neće biti jedina pomoć koju je Dinamo spreman pružiti Ciboni, no u ovoj fazi nije želio ulaziti u detalje.

Konferenciju za medije prenosile su Sportske novosti:

Pavlićić Bekić: “Siguran sam da ova uprava nije takva da bi dozvolila da netko tko donese novac ne uđe u klub.”

Petrović: “Dinamo i Cibona su se udaljila prilično jedan od drugoga u zadnjih 20 godina, a ta dva kluba su simbol Zagreba. Pozitivno je to što je krenula inicijalna komunikacija s Dinamove strane. Dug Cibone prema Dinamu je 3 milijuna kuna i oni su spremni to otpisati ako ova akcija uspije. Dogovorene su i neke zajedničke marketinške akcije koje će pomoći Cibonu, ali otom-potom.”

Pavličić Bekić: “Cibona je 1996. dala Gradu dvoranu Cibone. Prostori oko Cibone su 2011. nekim čudom dati Gradu da bi se vratio kredit. Cibona nema imovinu i to je problem. Dolazimo do najtragičnijeg sportskog dijela, a to je kad je Cibona napravila nešto što nitko nikada nije napravio u povijesti kluba. Osvojila se ABA liga da bi samo tako Cibona predala Crvenoj zvezdi ulazak u Euroligu. Tada počinje agonija Cibone. Zašto se to napravilo, to ne znam.”

“Ovog trenutka je na BAT-u dug oko 300 tisuća eura, ali to je zaključno s dugovima iz 2018. Ne znamo što je s kasnijim dugovima.”

“Jedna stvar ovdje mora biti kristalno jasna. Cibone uskoro nema, Cibona ide u stečaj. Moramo pronaći modus financiranja da ne dođe do toga.”

Petrović: “Razgovarao sam sa svim relevantnim čimbenicima ovog grada uključujući i gradonačelnika. Ako dobro prođe prva faza mislim da neće biti nikakvih problema sa suradnjom s gradom.”

Pavličić Bekić: “Mi smo razgovarali oko modaliteta s aktualnim vodstvom kluba kako se ovo može riješiti. S ovom akcijom idemo s nečim da klub više ne ovisi o gradu, državi ili nekom trećem.”

“Dao Bog da se za tri dana pojavi investitor i kaže stvar je riješena. Super, nitko sretniji od nas, Cibona ide dalje. Prekršajna i kaznena prijava će biti podnesena zbog lošeg poslovanja jer je Cibona izgubila minimum milijun eura od igrača koji će otići besplatno. To je minimum kojeg ćemo napraviti jer ovo što sad doživljavamo je noćna mora.”

Petrović: “Ja ovog trenutka kažem da je situacija jako teška, ali očekujem par kapitalaca.”

Pavličić Bekić: “Mi smo prošlog ljeta pokušali ući u Cibonu, ali predsjednik Bušić nas tada nije pustio. Kada se pojavila nova inicijativa koja je ušla u Cibonu mi smo bili sretni jer smo mislili da će se klub spasiti.””Ako kupimo godinu dana vremena, Cibona ima šanse. U protivnom ćete pratiti Bosco, pratiti Hermes Analiticu, pratit ćete Cedeitu Junior, ali neće pratiti Cibonu.”

“Ja sam 30.12.2016 podnio kaznenu prijavu zbog kriminalnih radnji u Cibonu. Ja do dana današnjeg nisam dobio obavijest što je s našom prijavom. Tada je dug bio 16,5 milijuna kuna.”

“Svježi kapital treba služiti za tekuće stvari i kupiti godinu dana vremena da se pretvori klub u sportsko dioničarsko društvo i da se napravi petogodišnji poslovni plan. Nemam blage veze koliki je dug, ali taj dug ćemo rješavati kasnije, a ako budemo s našom akcijom išli dalje od prvog kruga taj novac će služiti za svježe funkcioniranje kluba.”

Petrović: “U podcastu Sportskih novosti sam rekao da Cibona duguje 30 milijuna kuna. Ono što mene buni je da je direktor u ostavci gospodin Lukić u neformalnom razgovoru s jednim načim članom govori da je dug 70 milijuna kuna, a da oni prema van govori da je dug 35 milijuna kuna. Naravno, ako ova akcija uspije, ide neovisna revizija.

“Nadamo se da ćemo napraviti da se Cibona pretvori u sportsko dioničarsko društvo, da ne ovisimo o gradu i državi.”

Govori Saša Pavličić Bekić: “Mi smo mogli osnovati novi klub, ali Cibona je najveći zagrebački klub. Zbog toga što ne želimo zaboraviti sve ono što je Cibona napravila, mi ćemo uspjeti u ovome.”

“Cibona je dio svih nas. Za svaku lipu odgovara Aleksandar Petrović osobno imovinom i računom. Ako ne spasimo Cibonu, svi dobivaju natrag svoj novac. Nakon početka ove inicijative ja mirno mogu spavati, do sada nisam mogao spavati. Ako ne dođe do obrata, sahranit ćemo Cibonu.”

“Treći bazen su institucije. Počevši od premijera i njegovog ministra. Tu je i Hrvatski košarkaški savez koji se mora uključiti u spas Cibone. Četvrti su sponzori.”

“Koja nam je opcija? Račun je blokiran, igrača nema, trenera nema. Oko ove inicijative ima puno pozitivnih vibracija. Emocije treba ostaviti sa strane, da spasimo Cibonu.”

Bazen gdje želim dobiti feedback sam podijelio u četiri kategorije. Prva su moji prijatelji, bivši treneri Cibone. Oni su dobili Cibonu, baš kao i ja, i na temelju Cibone smo dobili krug, status u zajednici i ugodan život. Vrijeme je da nešto vratimo klubu koji nas je gurnuo u orbitu.

Drugi bazen su igrači koji su prošli kroz klub. Svi igrači koji su prošli kroz Cibonu treba razmisliti. Njih neću zvati pojedinačno, okrenut ću samo jedan broj, a to je Chucky Atkins. A ta uplata će sigurno biti kapitalna uplata. Želim mu objasniti u kojem je stanju klub koji mu je pomogao u karijeri i ugovoru od 24 milijuna dolara koji je kasnije dobio.

“Ovog trenutka, nakon 2 ili 3 sata, na računu ima 250-300 tisuća eura. Iako nisam bio preveliki optimist, prebacujem se u brzinu ‘da, to je moguće’.”

“Kao vjerovnik možete reagirati kao Dinamo, ali postoje i pojedinačni vjerovnici kao Marin Rozić kojem se duguje 3,5 milijuna kuna. Bilo bi dobro i pohvalno da se taj dug pretvori u dionice kluba i kao takav postati jedan od najvećih dioničara kluba.”

“Onog trenutka ako ova akcija nastavi dalje, tog trenutka se Dinamo odriče svojih dugova, a možda i nešto više. Ali neću ništa prejudicirati.”

“Kreće se preoblikavanje udruge građana u sportsko dioničarsko društvo. To se događa istog trenutka ako se uđe u klub, a taj proces traje šest mjeseci.”

“Nema razmišljanja što dobivam za uzvrat. Dobivamo nešto što je više-manje bio dio našeg odrastanja ili za one koji su mlađi, dio života njihovog oca. Ja jednostavno ne mogu dopustiti da ne napravimo sve da pokušamo spasiti klub.”

Aleksandar Petrović je otvorio konferenciju za medije pričom o tome kako je prije godinu dana njegova grupa ljudi imala plana kako pomoći klubu. “To se nije dogodilo, u klub su došli novi ljudi, izabrana je nova uprava i skupština, a danas se nalazimo na 60. dan otkad je Cibona blokirana”, rekao je Aco koji se dotaknuo i igrača koji odlaze iz kluba. “Došlo je do egzodusa, a nije došao niti jedan igrač. Otišli su svi osim kapetana Prkačina koji čeka rasplet.”

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.