Alkar nema više prava na domaće poraze: ‘Maliganima ćemo darovati pobjedu za rođendan’

Poslije deset dana pauze, koji su za Alkar došli kao naručeni zbog niza ozlijeđenih ili nedovoljno zaliječenih igrača, vrijeme je da se krene u završne bitke koje će pokazati od kakvog je materijala sačinjena sinjska košarkaška družina. Pobjeda u prošlom kolu u Zaboku bila je od ogromne važnosti za…

Главная страница » Alkar nema više prava na domaće poraze: ‘Maliganima ćemo darovati pobjedu za rođendan’

Poslije deset dana pauze, koji su za Alkar došli kao naručeni zbog niza ozlijeđenih ili nedovoljno zaliječenih igrača, vrijeme je da se krene u završne bitke koje će pokazati od kakvog je materijala sačinjena sinjska košarkaška družina. 

Pobjeda u prošlom kolu u Zaboku bila je od ogromne važnosti za Alkar koji je uhvatio “egal” pa sada može u ravnopravnu trku  s ostatkom konkurencije. Dobro je to došlo za samopouzdanje momčadi, ali i za trenera Luku Žitka koji je tako dobio nekoliko dana više da prenese svoje zamisli igračima. 

Alkar na kraju prvog kruga Lige za ostanak čeka domaći dvoboj protiv Škrljeva, što imperativ pobjede stavlja na stranu Sinjana. Alkar nema više prava na domaće poraze, taj bonus je davno iskoristio, a pogotovo ako se zna da će međusobni odnosi po svemu sudeći krojiti konačan poredak i da prostora za ispravak, pet kola prije kraja, više gotovo da i nema.

– Dobro smo iskoristili period bez utakmica, donekle zaliječili neke igrače, ali i dalje smo bez Tomaševića, Putnika i Marića koji je tek počeo s radom. Pobjeda u Zaboku nam je dala prijeko potrebno samopouzdanje, ali kako je do kraja ostalo malo utakmica, sad je svaka kvalifikacijska. U svakoj idemo maksimalno i po pobjedu uz sav dužan respekt prema Škrljevu ili bilo kojoj drugoj momčadi. Vjerujem da nas čeka dobra atmosfera i puna dvorana, naši Maligani slave rođendan, tako da bi im najljepši poklon bila pobjeda i dat ćemo sve od sebe da tako i bude – kazao je trener Alkara Luka Žitko.

Alkar u ovoj utakmici zaista čeka vatrena podrška njegovih Maligana koji slave svoj 41. rođendan, a kad su fešte u pitanju, onda je dobra zabava zajamčena, barem na tribinama. Igračima stoga ne preostaje ništa doli da se ratničkim pristupom oduže za sve ove godine navijačke vjernosti.

Utakmica u GSD Ivica Glavan Ićo igra se od 19 sati.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.