Alves ne želi jesti i pričati nakon što ga je sud odbio

ŠPANJOLSKI MEDIJI objavili su da je Dani Alves u teškom psihičkom stanju nakon što je sud u Barceloni odbio zahtjev odvjetnika nogometaša.

Главная страница » Alves ne želi jesti i pričati nakon što ga je sud odbio

ŠPANJOLSKI MEDIJI objavili su da je Dani Alves u teškom psihičkom stanju nakon što je sud u Barceloni odbio zahtjev odvjetnika nogometaša optuženog za silovanje da se njegovog branjenika pusti uz jamčevinu kako bi se branio sa slobode. Najtrofejniji nogometaš u povijesti tako će suđenje čekati u pritvoru, u kojem se nalazi zadnjih mjesec dana. Ovakvu odluku sud je donio nakon saslušanja prošlog četvrtka, na kojem je Alves peti put promijenio iskaz.

Alves pet puta mijenjao iskaz

Španjolci pišu da je ovakva odluka suda utjecala na Alvesa tako da dva dana u zatvoru u znak prosvjeda odbija jesti te da ne razgovara ni sa kim, kao i da odbija izaći iz ćelije. To radi ogorčen odlukom suda jer tvrdi da je nevin. Osim toga, njegov odvjetnik govori da ima nove dokaze, koji potvrđuju da žrtva silovanja nije u WC ušla prisilno i da je svojevoljno pristala na spolni odnos s Alvesom. 

Nakon što je ranije izjavio da je ipak imao spolni odnos s djevojkom koja ga je optužila za silovanje, ali uz njenu suglasnost, Alves u zadnjem iskazu tvrdi da je ona njega napastovala, odnosno da je on žrtva seksualnog napada. Sve se dogodilo u zoru 30. prosinca prošle godine u WC-u noćnog kluba Sutton u Barceloni, nakon čega je 23-godišnja djevojka prijavila 16 godina starijeg nogometaša za silovanje. 

Sud ga odbio pustiti da se brani sa slobode zbog opasnosti od bijega u Brazil

Sud je prihvatio stav tužiteljstva i Ester Garcije, odvjetnice žrtve, da bi puštanjem Alvesa da se brani sa slobode nastao velik rizik od njegovog bijega iz Španjolske. U obrazloženju navodi da je tako odlučeno zbog Alvesovog velikog bogatstva i zato što Španjolska i Brazil nemaju ugovor o izručenju.

Nisu prihvaćena uvjeravanja optuženikovog odvjetnika da Alves neće pobjeći ni to što je kao jamstva ponudio da preda putovnicu, svakodnevno se javlja na sud, prihvati zabranu prilaska i komunikacije sa žrtvom te da nosi narukvicu za praćenje.

Sud je više vjerovao argumentima žrtvine odvjetnice, koja je na saslušanju dokumentacijom dokazala da Alves u Brazilu ima 15 tvrtki pomoću kojih bi mogao, primjerice, nabaviti lažne dokumente i napustiti Španjolsku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.