Američka košarkašica Brittney Griner razmijenjena, vraća se u SAD: ‘Ona je na sigurnom, u zrakoplovu na putu je kući‘

Američka košarkašica Brittney Griner puštena je na slobodu u razmjeni zatvorenika s Rusijom i trenutačno se vraća u SAD, izjavio je u četvrtak američki predsjednik Joe Biden. – Ona je na sigurnom. Ona je u zrakoplovu. Ona je na putu kući – napisao je Biden u tweetu. Košarkašica je proglašena krivom…

Главная страница » Američka košarkašica Brittney Griner razmijenjena, vraća se u SAD: ‘Ona je na sigurnom, u zrakoplovu na putu je kući‘

Američka košarkašica Brittney Griner puštena je na slobodu u razmjeni zatvorenika s Rusijom i trenutačno se vraća u SAD, izjavio je u četvrtak američki predsjednik Joe Biden.

– Ona je na sigurnom. Ona je u zrakoplovu. Ona je na putu kući – napisao je Biden u tweetu.

Košarkašica je proglašena krivom za neovlašteno pribavljanje, držanje ili prenošenje droge te krijumčarenje veće količine droge. Uhićena je u veljači u moskovskoj zračnoj luci Šeremetjevo pod sumnjom da je pokušala prokrijumčariti drogu u Rusiju. Priznala je krivnju, ali je rekla da je ulje hašiša stavila u svoju prtljagu kada se pakirala u žurbi i da nije imala namjeru krijumčariti drogu. Ruski ju je sud osudio na devet godina zatvora.

Biden i potpredsjednica Kamala Harris telefonski su razgovarali s Griner iz Ovalnog ureda, a razgovoru je prisustvovala i supruga Brittney Griner Cherelle.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je zamijenilo Griner za ruskog državljanina Viktora Bouta, bivšeg trgovca oružjem.

Bouta je 2012. američki sud osudio na 25 godina zatvora zbog optužbi povezanih s njegovom karijerom trgovca oružjem.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.