Amerikanci na mukama, zbog neočekivanog problema moraju premjestiti finalni susret SP-a 2026. u drugi grad

Svjetsko nogometno prvenstvo 2026. godine održat će se u tri države, Meksiku, Kanadi i SAD-u, a jedan od gradova domaćina bit će i Los Angeles. Vlasnik NFL momčadi LA Rams Stan Kroenke volio bi, međutim, da njegov 5 milijardi dolara vrijedan stadion SoFi ugosti i onu najveću utakmicu – finale SP-a,…

Главная страница » Amerikanci na mukama, zbog neočekivanog problema moraju premjestiti finalni susret SP-a 2026. u drugi grad

Svjetsko nogometno prvenstvo 2026. godine održat će se u tri države, Meksiku, Kanadi i SAD-u, a jedan od gradova domaćina bit će i Los Angeles. Vlasnik NFL momčadi LA Rams Stan Kroenke volio bi, međutim, da njegov 5 milijardi dolara vrijedan stadion SoFi ugosti i onu najveću utakmicu – finale SP-a, prenose Sportske novosti.

Na njegovu žalost, to možda neće biti moguće jer prema pisanju engleskog The Timesa, teren stadiona SoFi je preuzak. Da bi mogao ugostiti finale, teren bi trebao biti proširen za čak 19 metara što bi zahtijevalo uklanjanje sjedala u donjem dijelu.

No kako FIFA želi da se finale igra na stadionu od najmanje 80.000 mjesta, a na SoFi trenutno stane 70.000 gledatelja, uklanjanje sjedalica zbog proširenja terena nije sretno rješenje. Stadion u Los Angelesu smatran je favoritom za domaćinstvo finalne utakmice, ali čini se da je to sada pod upitnikom.

U prvog se favorita sada tako prometnuo stadion MetLife, dom NFL momčadi New York Giants i New York Jets, koji prima 82.000 gledatelja.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.