Arteta žaruljom motivirao igrače Arsenala: “Izumio ju je Thomas Edison…”

TRENER Mikel Arteta na neobičan je način pokušao motivirati igrače Arsenala.

Главная страница » Arteta žaruljom motivirao igrače Arsenala: “Izumio ju je Thomas Edison…”

TRENER Arsenala Mikel Arteta na neobičan je način pokušao motivirati svoje igrače u travnju prije utakmice engleskog prvenstva s Brightonom. U dokumentarnom filmu All or Nothing, koji prati londonski klub, prikazano je kako je španjolski trener postavio igrače u krug u svlačionici, a zatim izvadio žarulju.

“Thomas Edison je izumio žarulju. Danas želim vidjeti povezanu momčad jer žarulja sama po sebi nije ništa. Želim vidjeti ekipu u kojoj su igrači povezani i koja sjaji. Suigraču morate prenijeti svjetlost, energiju, strast i način na koji igrate, morate biti kao jedan. Moramo biti povezani. Što se dogodi ako nismo povezani?” govorio je Arteta.

“Što će se sljedeće dogoditi? Moramo se povezati sa 60 tisuća navijača koji stvaraju još više energije. Na kraju je elektricitet, koji kroz toplinu stvara svjetlost i život. Da nije tako, bilo bi jebeno mračno ako ovaj tip ne bi znao što učiniti. Želim da igrate tako. Koliko god bili dobri, sve ovisi o jednoj stvari”, nastavio je Španjolac.

Izgubili su

“Stav je ono što nas čini posebnim. Želim da igrate sa stavom. Izađite van, upalite jebeno svjetlo i igrajte nogomet. Idemo”, zaključio je Arteta, čiji su igrači potom izgubili od Brightona 2:1, dok su im na kraju sezone tri boda nedostajala kako bi se kvalificirali u Ligu prvaka. Momčad je preuzeo 2019. godine, a u novu sezonu ušao je s dvije pobjede.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.