Athletic: Guardiola će otići iz Cityja

ATHLETIC tvrdi da Španjolac neće prijeći preko toga da su mu gazde kluba lagale.

Главная страница » Athletic: Guardiola će otići iz Cityja

ISTRAŽNO povjerenstvo Premier lige utvrdilo je jučer da je Manchester City u periodu dužem od osam godina više od 100 puta prekršio stroga pravila financijskog fair playa lige zbog čega mu prijeti oduzimanje bodova pa čak i izbacivanje iz lige. Neki stručnjaci tvrde da su optužbe toliko jake da izbacivanje iz lige uopće nije nemoguće.

Kako god završilo, engleski mediji pišu da će čitav proces trajati godinama dok ikakva kazna bude izrečena i dok završe svi žalbeni procesi. No, Athletic tvrdi da tad Pep Guardiola više neće biti u klubu i da su vlasnici Cityja toga svjesni i to očekuju.

Athletic podsjeća da je Guardiola vrlo energično branio Manchester City kad mu je UEFA odrezala 30 milijuna eura kazne i dvije godine zabrane igranja u Europi zbog također kršenja financijskog fair playa. Ta kazna je kasnije smanjena, a Španjolac je čvrsto stao iza svoje uprave.

Vjerovao je klubu

“Kad je došla kazna pitao sam ljude iz kluba da mi objasne o čemu je riječ. Oni su rekli da nismo ništa krivi i ja sam im vjerovao. Rekao sam im da ako ikad saznam da su mi lagali da me sljedećeg dana više neće biti u klubu. Neću im više biti prijatelj i neću s njima raditi jer sam im čitavo vrijeme vjerovao”, rekao je tad Guardiola i dodao:

“Želim predstavljati klub koji radi stvari ispravno. Nije cilj samo osvojiti Ligu prvaka ili Premier ligu nego biti i primjer svojim navijačima i drugim klubovima. To su vrijednosti koje ja zastupam i koje ću uvijek braniti”.

Engleski mediji tvrde da su šefovi Cityja očito tajili od Guardiole sve što se događalo u klubu ovih godina te da novi dokumenti prema kojima ih optužuje Premier liga to i pokazuju. Prema tome, tvrdi Daily Mirror, Guardiola će gotovo sigurno otići iz kluba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.