Australac iz Knina nakon pobjede u Kataru emotivnom se objavom prisjetio Oluje: ‘Od ničega do pobjede na Svjetskom prvenstvu‘

Nakon što je Australija pobjedom 1-0 nad Tunisom stigla do prva tri boda na Mundijalu u Kataru, australski reprezentativac Miloš Degenek (28), ponovno se dotaknuo operacije Oluja, podijelivši na svom Twitter profilu objavu na kojoj je, uz fotografiju s današnje utakmice, priložio i fotografiju iz ra…

Главная страница » Australac iz Knina nakon pobjede u Kataru emotivnom se objavom prisjetio Oluje: ‘Od ničega do pobjede na Svjetskom prvenstvu‘

Nakon što je Australija pobjedom 1-0 nad Tunisom stigla do prva tri boda na Mundijalu u Kataru, australski reprezentativac Miloš Degenek (28), ponovno se dotaknuo operacije Oluja, podijelivši na svom Twitter profilu objavu na kojoj je, uz fotografiju s današnje utakmice, priložio i fotografiju iz rata, pišu Sportske novosti.

U igru protiv Tunisa ušao je u 75. minuti, a bio mu je to drugi nastup na Svjetskom prvenstvu u karijeri, nakon što je protiv Francuske u prvom kolu u igru ušao u 85. minuti.

Nakon slavlja, Degenek je na Twitteru napisao: “Ovo nije politička objava, niti objava o ratu. Ova objava samo pokazuje kako je život najljepša moguća stvar. Od ničega, do pobjede na Svjetskom prvenstvu. Predstavljajući državu koja mi je dala sve”.

Rođen je 28. travnja 1994. u Kninu, a i prije utakmice protiv Tunisa u izjavi se dotaknuo ratnih zbivanja.

– Mislite da je ovo pritisak? Ne, to nije pritisak. Pritisak je kad sam kao beba bježao od rata, pritisak je kad sam sa šest godina bio usred novog rata. Nije pritisak kada mislite da morate pobijediti nogometnu utakmicu. Možete pobijediti ili izgubiti, ali nitko neće umrijeti – poručio je Degenek.

Prije nekoliko godina opisao je i odlazak iz Knina.

– Mrzim rat. Rođen sam u Hrvatskoj 1994. u vrijeme rata. Bio je to težak period za moju obitelj, imao sam 18 mjeseci kada sam morao napustiti naš grad Knin. Bio sam na traktoru s majkom i ocem devet dana dok smo bježali prema Srbiji. Imali smo jedino kruh i mlijeko za put – rekao je Degenek.

Trenutačno nastupa za američki klub Columbus, a tijekom karijere upisao je i 132 nastupa za Crvenu zvezdu.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.