Babić: Poljaci su napravili sve da nas ne bude, ali vijorit će se hrvatske zastave

PRED hrvatskim boksačem je najvažnija borba u karijeri.

Главная страница » Babić: Poljaci su napravili sve da nas ne bude, ali vijorit će se hrvatske zastave

HRVATSKI boksač Alen Babić borit će se 22. travnja za naslov prvaka u bridger kategoriji WBC-a. Babić (11-0) je prije nekoliko dana objavio da će se boriti protiv poljskog borca Lukasza Rozanskog (14-0). Ususret najvećoj borbi života odlučio je raskrstiti s dugogodišnjim trenerom Leonardom Pijetrajem.

Umjesto njega, surađivao je s Anthonyjem “Chillom” Wilsonom, trenerom više poznatih svjetskih boksača i prvaka, s kojim je odradio ključan dio priprema u Dubaiju. Savage Babić je na svojem Facebook profilu napisao objavu za fanove kojom najavljuje borbu karijere. Prenosimo je u cijelosti.

“Nije bilo šanse da ne uspijem”

“Spreman sam! Upisati se u boksačku povijest i biti prvi Hrvat nakon velikog Mate Parlova koji će podići WBC pojas svjetskog prvaka. Već i ptice na grani znaju da je boks moj život ali malo njih zna koju sam žrtvu podnosio boksu koji sam uvijek shvaćao kao nešto iznad moje sigurnosti i života.

Još sam jako skroman i ustuknem pred boksom iz poštovanja. Baš zato sam ovu priliku koja je ogromna privilegija shvatio najozbiljnije i trenirao sukladno prilici. Toliko sam naučio o treningu u ovih 2 mjeseca da se mogu samo posramiti jer tek sad vidim koliko nisam znao.

Bio sam dovoljno hrabar otići najboljima i najvećima na sparinge, upiti svu boksačku mudrost svakog trenera kojeg sam sreo, upoznati najbolje i najgore strane boksa i kad podvučem crtu – volim taj sport kao prvog dana! Kako sam se zaljubio u taj brutalni sport, tako je i danas. Ništa mi ne može stati na put, nije bilo šanse da ja ne uspijem.

Hvala svima na ogromnoj podršci koju osjećam svaki dan, Poljaci su napravili sve da nas gore ne bude ali neke jednostavno ne mogu zadržati pa će se hrvatske zastave vijoriti u Poljskoj! Oni će predstavljati svakog tko je imao želju doći. Još malo, i pišemo povijest!”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.