Barakude su u finalu imale podršku i proslavljenog Mara Jokovića: ‘Teže mi je biti navijač, sad tek vidim kako je njima, a ova ekipa visoko je podignula ljestvicu‘

Hrvatsku je u finalu, u pohodu na zlato, bodrila i dojučerašnja uzdanica, legendarni Maro Joković. Oprostio se 34-godišnji Dubrovčanin od reprezentacije, prepustio svoje mjesto mlađima. Stigao je u grotlo Spaladium Arene i bogme je imao i što vidjeti. Momčad je u sigurnim rukama, uvjerio se Joković….

Главная страница » Barakude su u finalu imale podršku i proslavljenog Mara Jokovića: ‘Teže mi je biti navijač, sad tek vidim kako je njima, a ova ekipa visoko je podignula ljestvicu‘

Hrvatsku je u finalu, u pohodu na zlato, bodrila i dojučerašnja uzdanica, legendarni Maro Joković. Oprostio se 34-godišnji Dubrovčanin od reprezentacije, prepustio svoje mjesto mlađima. Stigao je u grotlo Spaladium Arene i bogme je imao i što vidjeti. Momčad je u sigurnim rukama, uvjerio se Joković.

– Drago mi je da je ovakav rezultat ostvaren doma, pred ovakvom publikom. Nedavno je Hrvatska napravila smjenu generacija. Mnogi nisu vjerovali u novu reprezentaciju. Ali pokazali su da su pravi šampioni i digli su ljestvicu visoko odmah na početku.

Sve u gol razlike, ali Hrvatska je ipak bila bolja i zasluženo slavila.

– Bilo je tijesno, ali Bijač je opet bio nevjerojatan. Držao je sve u svojim rukama, skidao je i peterce. Mađarska je također dosta mijenjala i nemaju previše iskustva. Nijanse su odlučivale. I kad je bilo loše, naši su ostali hladne glave. I nakon polufinala nije bilo euforije, govorio je izbornik kako je atmosfera u hotelu bila kao na pogrebu. To je najbolji recept.

Sada pratite reprezentaciju kao navijač. Je li lakše ili teže?

– Puno je teže, tek sad vidim što navijači proživljavaju. Ne možeš pomoći, a želio bi. Čuo sam se s igračima, svi su bili strašno mirni. Nisam stigao doći do završnice, već su mi počeli treninzi u klubu.

Svjetla budućnost je pred hrvatskim vaterpolom. Već sada našu izabranu vrstu nose neka nova lica.

– Ovi momci koji igraju već sad imaju nekog iskustva, znaju koji je sistem, kako se ponašati. Sada treba i nove generacije koje nadolaze već polako uvoditi, uključivati, širiti roster. To je ključno kako bi zadržali kontinuitet. Medalje su tu, još od 2007. godine. Drago mi je da nove generacije slijede naš put.

Joković je sada posvećen samo Jugu. Vaterpolska sezona pretrpana je utakmicama.

– Klupska sezona je suluda s tolikim brojem utakmica. Godinama već na to upozoravamo, igrači se previše troše. Meni je sada lakše jer sam samo u klubu. Ali svejedno me čeka preko 60-70 utakmica u sezoni, puno je natjecanja. Veliki su napori i to je nešto što treba mijenjati pod hitno. Nažalost, ne vidim svjetlo na kraju tunela. Ali, eto, ja se osjećam dobro, dobro sam se odmorio ovog ljeta. Bilo mi je ovo prvo slobodno ljeto u životu.

Kako ste ga proveli?

– Uglavnom s familijom. Putovali smo i odmarali se, tako da ipak s osmijehom ulazim u novu sezonu – zaključio je Joković.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.