Barbara Matić brončana na Grand Slamu u Budimpešti

HRVATSKA judašica Barbara Matić (do 70 kg) brončanom je medaljom na Grand Slamu u Budimpešti najavila domaći Grand Prix Zagreb, koji će se sljedećeg vikenda održati u Areni Zagreb.

Главная страница » Barbara Matić brončana na Grand Slamu u Budimpešti

HRVATSKA judašica Barbara Matić (do 70 kg) brončanom je medaljom na Grand Slamu u Budimpešti najavila domaći Grand Prix Zagreb, koji će se sljedećeg vikenda održati u Areni Zagreb.

Prva hrvatska predstavnica u Budimpešti bila je Tihea Topolovec (do 57 kg), koja je u petak, prvog dana natjecanja, nakon početne pobjede protiv Rose iz Dominikanske Republike izgubila od nositeljice turnira, Izraelke Nelson Levy.

Barbara nametnula svoj ritam

Subota je donijela nastup svjetske prvakinje u kategoriji do 70 kg, Barbare Matić, koja je naslov osigurala upravo u Budimpešti. Splićanka se zagrijala pobjedom protiv Šveđanke Eriksson, za što je bio dovoljan wazari sredinom borbe, a u četvrtfinalu je kontrolirala dvoboj s Coughlan natjeravši Australku na tri kazne, čime je Matić prošla u polufinale.

Tamo ju je čekao dvoboj s Japankom Niizoe, repriza finala Grand Slama Pariz iz listopada 2021. godine. Tada je Niizoe slavila ipponom (zahvat) u drugom dijelu borbe.

Ovog puta je Barbara nametnula svoj ritam, a Japanka je u posljednju minutu ušla s dvije kazne na semaforu. Trener Vladimir Preradović je motivirao Barbaru na još jedan kvalitetan napad, ali je tu Japanka osjetila priliku, bacila hrvatsku judašicu na wazari i zahvatom dovršila ulazak u finale, a na kraju dana uzela i zlato protiv Njemice Butkereit.

Matić je ostavila polufinalni poraz iza sebe i s pravom energijom ušla u borbu za broncu protiv Britanke Petersen Pollard. Nizala je napad za napadom, a Britanka je već nakon 90 sekundi imala dvije kazne. Kontrolirala je naša judašica borbu i u drugom dijelu, a zatim, na isteku četiri minute, natjerala Britanku i na treću kaznu vrijednu brončane medalje na Grand Slamu. Ukupno je to 20. medalja za našu najbolju judašicu na IJF World Touru.

“Zadovoljna sam”

“Na kraju dana zadovoljna sam medaljom i osvojenim prvim bodovima u olimpijskim kvalifikacijama za Pariz. Nije bio najatraktivniji dan s puno bacanja, ali radila sam pametno. Žao mi je jedino polufinala s Japankom jer je bila vrlo izjednačena borba, a ovaj put je otišao na njenu stranu. Bez obzira na to, uvijek je lijepo završiti natjecanje medaljom i sad idemo na domaći Grand Prix”, prokomentirala je dan Barbara Matić.

U nedjelju, 10. srpnja, Hrvatsku predstavljaju Tina Radić (preko 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.