Barbara Matić osvojila je svjetsko zlato u judu u povijesnom hrvatskom finalu

PRVI put u povijesti dvije Hrvatice natjecale su se u finalu Svjetskog prvenstva.

Главная страница » Barbara Matić osvojila je svjetsko zlato u judu u povijesnom hrvatskom finalu

BARBARA Matić osvojila je zlato na Svjetskom prvenstvu u judu, u kojem je pobijedila Laru Cvjetko. Borba je bila gotova za nešto više od minute. Matić je uspjela izvući polugu na ruci svoje suparnice te je tako obranila svjetsku titulu. Lara Cvjetko osvojila je svjetsko srebro. Prvi put u povijesti dvije su se Hrvatice susrele u finalu Svjetskog prvenstva u judu.

KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BORBU MATIĆ I CVJETKO

Obje hrvatske predstavnice pobijedile su Japanke u polufinalu natjecanja. Matić je u polufinalu pobijedila Japanku Shiho Tanaku, dok je Cvetko bila bolja od Saki Niioze. Barbara Matić inače je prva džudašica svijeta prema IJF-ovoj ljestvici u svojoj kategoriji, dok je Lara Cvjetko na 13. mjestu.

Put do finala

Kategorija do 70 kg koja broji 44 natjecateljice ujedno je i najbrojnija kategorija u konkurenciji judašica na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Nakon što su obje naše natjecateljice u prvom kolu bile slobodne, na putu do finala uslijedile su po četiri borbe za svaku.

Matić je u gornjem dijelu ždrijeba savladala Hilde Jager, Aleksandru Samardžić, Gulnozu Matnijazovu i Shiho Tanaku, dok je Lara Cvjetko bila bolja od Margaux Pinot, Martine Esposito, Sanne van Dijke i Saki Niioze.

Koliko je zapravo ova težinska kategorija zahtjevna govori činjenica da su u eliminacijskim borbama upisale poraz srebrna s OI-ja iz Tokija Pollers, brončana s OI-ja iz Tokija Van Dijke, zlatna sa SP-a 2019. Gahie, odnosno brončana Pinot.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.