Barca i Borussia su najgledaniji klubovi Europe. Engleski niželigaš ispred Juventusa

NOU CAMP je najposjećeniji stadion u Europi, ali pri vrhu nisu samo rezultatski uspješne ekipe.

Главная страница » Barca i Borussia su najgledaniji klubovi Europe. Engleski niželigaš ispred Juventusa

POPULARNA stranica Transfermarkt vodi egzaktne podatke o posjećenosti stadiona u gotovo svim ligama svijeta, barem što se tiče najviših rangova, a budući da je aktualna sezona već dobrano odmakla, provjerili smo koji su klubovi najposjećeniji u pet najjačih europskih liga.

Na vrhu rang liste je Barcelona čiji Nou Camo u prosjeku pohodi preko 83 tisuće navijača, a za vratom im puše Borussia Dortmund, čiji “Žuti zid” odavno ima mitski status u nogometnom svijetu. Njihovi mrski rivali iz Schalkea ugurali su se na devetu poziciju, a u top 10 su uglavnom europski velikani čuveni po brojnim navijačkim vojskama.

Marseille koji je pod Igorom Tudorom sjajno krenuo u novu sezonu daleko je najgledaniji francuski klub. Velodrome u prosjeku pohodi skoro 20 tisuća navijača više nego PSG-ov Park prinčeva. Spomenimo kako su na ukupnoj koja u obzir uzima i ostale lige vrlo visoko i neki drugoligaši.

Nekadašnji prvak Europe HSV s preko 47 tisuća gledatelja u prosjeku je gledaniji od Chelseaja, PSG-a i Lazija, dok je Sunderland s 37 tisuća navijača u prosjeku tik ispred Juventusa. Od klubova van zemalja Lige petice najgledanija je Benfica, s prosjekom od 53 tisuće navijača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.