BBB: Godine prolaze, a svi se prave ludi

BAD BLUE BOYSI su priopćenjem prokomentirali situaciju u Dinamu.

Главная страница » BBB: Godine prolaze, a svi se prave ludi

ZDRAVKU MAMIĆU, barem zasad, nije uspio pokušaj preuzimanja potpune kontrole nad Dinamom. Skupština kluba je izglasala nepovjerenje Krešimiru Antoliću, formalno članu Uprave, ali u praksi prvom operativcu kluba, no Izvršni odbor u ponedjeljak tu odluku nije potvrdio, sa sedam glasova protiv i šest za. Na sukob u klubu osvrnula se i Dinamova navijačka udruga Bad Blue Boys.

Podsjetimo, Dinamo se posljednjih nekoliko dana našao u središtu pozornosti zbog borbe za prevlast u klubu. Prvo je procurio e-mail Nikole Polaka, člana Nadzornog odbora, koji je tajnici Uprave indirektno priznao niz nepravilnosti koje su se odvijale u Dinamu, a uključuju “nepotizme, fiktivna plaćanja i izmišljena radna mjesta, kupovanje utjecanja i podmićivanje klupskim novcem, prijetnje i ucjene te blaćenja na mrežama”.

Nakon toga, iz Međugorja se ponovno javio osuđeni kriminalac i lopov Zdravko Mamić koji je žestoko napao i zatražio od kluba da poštuje odluku Skupštine te razriješi Antolića dužnosti. Antolić je potvrdio da je i dalje član Uprave nakon što je Izvršni odbor odbio provesti odluku Skupštine.

“Svrha Skupštine je da zaštiti privatni interes nekolicine”

O svemu su se sad komentarom javili Bad Blue Boysi. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Sada kad su svi akteri upoznali širu javnost sa svojim motivima u borbi za klub, valjda se očekuje i od nas da iznesemo svoj stav. Pa da 790. put od nadležnih tijela kluba zatražimo da pred Skupštinu stave prijedlog o izmjenama klupskog Statuta kojima bi se stalo na kraj lešinarenju nad Dinamom.

I onda bismo trebali očekivati da jedno duboko kompromitirano tijelo kluba kao što je Skupština, u interesu Dinama, izglasa promjene koje bi mu povratilo legitimitet. Da sva ta sila Mamićeve rodbine, kumova, vozača i satelita glasa u interesu kluba.

Po sastavu, odlukama koje su donosili i načinu na koji se u nju delegira, to tijelo izgleda i funkcionira kao kartel i njegova svrha je prije svega da se zaštite privatni interesi nekolicine. Samim tim je nemoguća bilo kakva vrsta obrata koja uključuje neku drugačiju opciju od one koja uključuje interese neke druge grupacije.

Odgovornost je i na Gradu i državi

Ovakav sustav uređenja kluba čedo je prije svega lokalne i državne politike koja uvijek pronađe svoj interes u održavanju ovakvog stanja. Godine prolaze, a svi se prave ludi i banaliziraju ovakav nakaradan ustroj kluba koji je već rezultirao brojnim aferama i malverzacijama.

Bez izmjena Statuta apsolutno ništa se neće promijeniti u upravljanju klubom. Sve one dobre, pozitivne stvari zasjenit će sramoćenja kojima svjedočimo ovih dana. I nove afere i pravosudni procesi koji slijede i koji će tek isplivati.

Kao što mi nemamo iluzije da će se problem riješiti iznutra, tako ni vlast u Gradu i državi ne bi trebala imati iluzije da će biti lišena svoje odgovornosti.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.