Benfica objavila: umro je jedan od najboljih portugalskih nogometaša svih vremena

Legendarni portugalski nogometaš Fernando Chalana preminuo je u srijedu u dobi od 63 godine, objavio je njegov bivši klub Benfica. Chalana je igrao na poziciji ofenzivnog veznjaka, a bio je poznat pod nadimkom “Mali genij”. “Ovo je vrlo tužan dan za sve navijače Benfice i ljubitelje nogometa. Otišao…

Главная страница » Benfica objavila: umro je jedan od najboljih portugalskih nogometaša svih vremena

Legendarni portugalski nogometaš Fernando Chalana preminuo je u srijedu u dobi od 63 godine, objavio je njegov bivši klub Benfica.

Chalana je igrao na poziciji ofenzivnog veznjaka, a bio je poznat pod nadimkom “Mali genij”.

“Ovo je vrlo tužan dan za sve navijače Benfice i ljubitelje nogometa. Otišao je naš Mali genij, jedan od najvećih i vječnih simbola kluba”, kazao je predsjednik portugalskog velikana Rui Costa.

Chalana je debitirao u prvoj momčadi Benfice 7. ožujka 1976. godine u dobi od samo 17 godina i 25 dana čime je tada postao najmlađi igrač koji je zaigrao u prvoj portugalskoj ligi. Za Benficu je igrao do 1984. godine kada je, nakon što je s Portugalom stigao do polufinala Europskog prvenstva u Francuskoj, prešao u Bordeaux za koji je nastupao tri godine. Uslijedio je povratak u Benficu za koju je igrao do 1990.

“Bio je jedan od najboljih portugalskih nogometaša svih vremena”, izjavio je portugalski izbornik Fernando Santos.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.