Bit će to okršaj za pamćenje: Mbappe i Messi bore se naslov svjetskog prvaka, ali i najboljeg strijelca turnira

U finalu ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u nedjelju će igrati branitelj naslova Francuska i Argentina, dok će Hrvatska u subotu u borbi za broncu za suparnika imati Maroko. I Francuska i Argentina će pokušati osvojiti svoj treći naslov svjetskog prvaka, Francuska je bila najbolja 1998. i…

Главная страница » Bit će to okršaj za pamćenje: Mbappe i Messi bore se naslov svjetskog prvaka, ali i najboljeg strijelca turnira

U finalu ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u nedjelju će igrati branitelj naslova Francuska i Argentina, dok će Hrvatska u subotu u borbi za broncu za suparnika imati Maroko.

I Francuska i Argentina će pokušati osvojiti svoj treći naslov svjetskog prvaka, Francuska je bila najbolja 1998. i 2018. godine, a Argentina 1978. i 1986. Francuska je usto još igrala finale 2006., a Argentina 1930., 1990. i 2014.

Francuska ima priliku postati tek treća zemlja koja je obranila naslov svjetskog prvaka. To je dosada uspjelo tek Italiji 1938. te Brazilu 1962. godine.

Najbolji strijelci SP-a

5 – Kylian Mbappe (Francuska), Lionel Messi (Argentina)
4 – Julian Alvarez (Argentina), Olivier Giroud (Francuska)
3 – Cody Gakpo (Nizozemska), Alvaro Morata (Španjolska), Goncalo Ramos (Portugal), Marcus Rashford (Engleska), Richarlison (Brazil), Bukayo Saka (Engleska), Enner Valencia (Ekvador)

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.