Bitka za ‘jedinicu’: prednost domaćeg bazena u playoffu imati tko danas pobijedi

Opet Jugaši dolaze u Split. U srijedu su došli u Hrvatski dom po nagradu ‘Sportsko ime Dalmacije‘ za najbolju momčad protekle godine, bili su gosti Slobodne Dalmacije na tradicionalnom izboru, a sad će u Poljud, dočekuje ih rival Jadran. Trener Jadrana Jure Marelja potvrdio je da su njegovi momci sp…

Главная страница » Bitka za ‘jedinicu’: prednost domaćeg bazena u playoffu imati tko danas pobijedi

Opet Jugaši dolaze u Split. U srijedu su došli u Hrvatski dom po nagradu ‘Sportsko ime Dalmacije‘ za najbolju momčad protekle godine, bili su gosti Slobodne Dalmacije na tradicionalnom izboru, a sad će u Poljud, dočekuje ih rival Jadran.

Trener Jadrana Jure Marelja potvrdio je da su njegovi momci spremni.

– Svi su spremni i zdravi. Na posljednjem treningu uvjerio sam se da je i motivacija na razini. Igrači žele tu pobjedu.

Jugu ide bolje u međusobnim okršajima, a ovo će im biti peti ovosezonski derbi.

– Forma pokazuje kad je vrijeme za pobjedu, a ne statistike. Jug zaista igra u visokoj formi, dobro im ide i u Ligi prvaka. Ali ne treba nas unaprijed otpisati. Jadran igra jako dobro, pogotovo u napadačkom dijelu s kojim sam zadovoljan.

Velikih nepoznanica neće biti. Marelja sve igrače poznaje „u dušu”…

– Ne vjerujem da će pobjednik odlučiti pojedinci. Tako je, doduše, bilo u Šibeniku, ali mislim da će ovaj put odlučiti želja, reakcija i kontrolirana agresija. Tko ih pokaže više, odnijet će pobjedu – zaključio je Marelja.

I u Jugu su svjesni važnosti dvoboja za „jedinicu” i prednost domaćeg bazena u playoffu. – Treba nam pobjeda da osiguramo prvo mjesto i prednost domaćeg terena za doigravanje – ističu gosti. Igra im i neodlučen rezultat ako postignu 11 i više pogodaka.

Naime, prvi ligaški dvoboj u Gružu završen je bez pobjednika, 10:10, a ni jedni, ni drugi nisu „ogrebani” protiv ostalih prvoligaša. Jug je imao malih problema s ozljedama, u prvom redu centar Goran Grgurević, koji je zbog toga propustio i nastup za reprezentaciju protiv Crne Gore u Budvi. U utorak je dobio Solaris bez kapetana Lorena Fatovića, koji je dobio slobodno.

– Ovo je važna, ali ne i presudna utakmica – dodat će u Gružu, ali gore od želje nastaviti niz protiv Jadrana.

– Sve znamo jedni o drugima – i to se čulo u najavi utakmice, već petog ogleda ove sezone, a prvog u domu Jadrana.

U drugom, odigranom u Zadru, Jug je pobjedom osvojio prvo izdanje Super kupa. Treći je odigran u Zagrebu. Opet je ulog bio trofej (Kup Hrvatske) i opet je slavio Jug. Četvrti se igrao u Šibeniku prije neki dan. Ulog su bili bodovi u Regionalnoj ligi. Opet je slavio Jug, te ostao u igri za prvo mjesto, a što donosi domaćinstvo Final Foura.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.