Biukov LAFC pregazio Kostarikance u Ligi prvaka u atmosferi koje se ne bi posramio ni Poljud, evo kako je Stipe igrao

Odlazak talentiranog Stipe Biuka u Sjedinjene američke države, u Los Angeles, mnogi su u Hrvatskoj doživjeli s velikom dozom skepse. Bilo je to i podrugivanja, jer MLS se i dalje doživljava kao “nogometno groblje slonova”, liga u koju isluženi europski i svjetski nogometaši odlaze zaraditi još ponek…

Главная страница » Biukov LAFC pregazio Kostarikance u Ligi prvaka u atmosferi koje se ne bi posramio ni Poljud, evo kako je Stipe igrao

Odlazak talentiranog Stipe Biuka u Sjedinjene američke države, u Los Angeles, mnogi su u Hrvatskoj doživjeli s velikom dozom skepse. Bilo je to i podrugivanja, jer MLS se i dalje doživljava kao “nogometno groblje slonova”, liga u koju isluženi europski i svjetski nogometaši odlaze zaraditi još poneki “zelembać” prije nego se i konačno umirove.

No, momčad u koju je Biuk došao izgleda sve samo ne “umirovljenička legija”. Njegov LAFC izaziva pažnju ne samo u SAD-u, već i šire, a svojim su predstavama na početku proljetnog dijela sezone u MLS-u oduševili svoje navijače. Sada su pokazali snagu i u prvoj utakmici šesnaestine finala CONCACAF Lige prvaka, u gostima su s 3:0 isprašili kostarikanski L. D. Alajuelense u atmosferi koje se ne bi posramio ni Poljud.

Tribine su gorjele, no Biukova ih je momčad “ugasila”. S tri je pogotka briljirao Francuz Denis Bouanga, a Biuk je u igru ušao u 76. minuti umjesto Kwadwo Opokua. Biuk nije imao posebno značajan učinak, no polako ulazi u ritam i uhodava se u momčadi koja bi i u brojnim europskim ligama imala što reći. Ostale su tako tribine stadiona “Alejandro Morera Soto” koji prima oko 18.000 ljudi u šoku, a LAFC se vratio kući s kapitalom koji im jamči mirniju utakmicu u uzvratu koji se igra na njihovom terenu iduću srijedu. A na plakatu uzvratne utakmice baš je lik Stipe Biuka.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.