Bivši engleski reprezentativac u 32. godini završio karijeru, najuspješnije sezone proveo je u Manchester Cityju

Sa samo 32 godine u nogometnu mirovinu je otišao Fabian Delph, nekadašnji engleski reprezentativac i član Manchester Cityja. Delph je bez kluba od kraja lipnja ove godine kada mu je istekao ugovor s Evertonom, posljednjim klubom u kojem je igrao tijekom karijere. Delph je prošao nogometnu školu u Le…

Главная страница » Bivši engleski reprezentativac u 32. godini završio karijeru, najuspješnije sezone proveo je u Manchester Cityju

Sa samo 32 godine u nogometnu mirovinu je otišao Fabian Delph, nekadašnji engleski reprezentativac i član Manchester Cityja.

Delph je bez kluba od kraja lipnja ove godine kada mu je istekao ugovor s Evertonom, posljednjim klubom u kojem je igrao tijekom karijere. Delph je prošao nogometnu školu u Leedsu gdje je i počeo seniorsku karijeru.

U Leedsu je igrao od 2006. do 2009. godine, a potom je nastupao za Aston Villu, Manchester City i na kraju za Everton čiji je član bio od 2019. do 2022. godine. Najuspješnije sezone proveo je u Manchester Cityju s kojim je dva puta osvajao naslov prvaka engleske Premier lige.

U razdoblju od 2014. do 2019. godine odigrao je dvadeset utakmica za englesku reprezentaciju.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.