Bodovi su ostali u Gružu: ‘gospari‘ su ostvarili drugu pobjedu protiv lidera španjolskog prvenstva Sabadella

Najvažnije, bodovi su ostali u Gružu. Jug Adriatic osiguranje je ostvario drugu pobjedu. Svladao u 5. kolu Astrapool Sabadell, lidera španjolskog prvenstva, koji je prijetio do sredine treće četvrtine, međutim, nakon što je sastav trenera Vjeka Kobeščaka otišao do četiri pogotka viška (11:7), gost s…

Главная страница » Bodovi su ostali u Gružu: ‘gospari‘ su ostvarili drugu pobjedu protiv lidera španjolskog prvenstva Sabadella

Najvažnije, bodovi su ostali u Gružu. Jug Adriatic osiguranje je ostvario drugu pobjedu. Svladao u 5. kolu Astrapool Sabadell, lidera španjolskog prvenstva, koji je prijetio do sredine treće četvrtine, međutim, nakon što je sastav trenera Vjeka Kobeščaka otišao do četiri pogotka viška (11:7), gost se više nije uspio vratiti, kao što je to uspio u dva navrata izjednačivši na 2:2, te 4:4.

Jugaši su u prva dva napada bili uspješni. Prvo je s igračem više pogodio Franko Lazić, a nakon toga je sjajan u dva metra bio Konstantinos Kakaris. Poslije izjednačenja Loren Fatović i Marko Žuvela su vratili Juga na plus dva, nakon novog izjednačenja za 6:4 pogodili su Toni Mozara i Fatović.

Bilo je 7:5 za Juga (Filip Kržić). Do odlaska na odmor Bernat Sanahuja je svojim trećim pogotkom doveo Astrapool Sabadell na pogodak zaostatka. Imao je gost napad za izjednačenje na početku treće četvrtine, nije pogodio. Kaznio je to Žuvela (8:6). Francisco Valera nije dozvolio Jugašima da pobjegnu, a što se dogodilo nakon toga (Lazić, Fatović i Kržić, serija 3:0 za 11:7).

S nova dva pogotka Valare, u nizu, gost je sredinom posljednje četvrtine stigao na dva pogotka zaostatka (12:10), međutim, kad je Fatović četvrti put prevario Eduarda Lorria na vratima španjolskog sastava, pitanje pobjednika bilo je riješeno. Pobjedu je na kraju, iz peterca, potvrdio Žuvela šest sekundi prije kraja (14:10).

Opet je odličan na vratima Juga bio Toni Popadić, Lazić je odigrao baš dobru utakmicu, kao i Kakaris, naravno, Fatović, pamtit će se i veliki doprinos Kržića u napadu…

Jugaši 25. siječnja putuju u Budimpeštu gdje ih čeka ogled protiv OSC-a.

Jug AO – AP Sabadell 14:10 (4:3, 3:3, 4:2, 3:2.)

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Suci: Polychronopoulos (Grčka) i Schwartz (Izrael). Delegat: Petronilli (Italija).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (11 obrana), Mozara (1), Fatović (4), Zvono, Joković, Vukojević, Biljaka, Lazić (2), Kržić (3), Kakaris (2), Grgurević, Žuvela (2), Jurišić. Trener: Vjeko Kobešćak.

ASTRAPOOL SABADELL: Lorrio (4 obrane), Sanahuja (3), Gil, M. Teclas, Veich, Valera (3), Bertran, Cabanas (2), Averka (2), Baničević, Bonet, Bustos, X. Teclas. Trener: Quim Colet.

Igrač više: Jug AO 5/11, AP Sabadell 5/10. Peterci: Jug AO 1/1

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.