Boli glava dresovi Liverpoola i Atletica: oba imaju hipnotizirajući efekt, zaista ih je teško gledati, a da ne krene mantanje, mutan vid…

Nogometni klubovi uoči svake sezone iznenađuju, šokiraju novim dizajnima dresova. Ovo ljeto nove „boli glava” dresove izbacili su između ostalih Liverpool i Atletico Madrid. I doslovno su u ova dva slučaja u pitanju „boli glava” novi dizajni dresova ova dva europska velikana jer nakon dužeg vremena…

Главная страница » Boli glava dresovi Liverpoola i Atletica: oba imaju hipnotizirajući efekt, zaista ih je teško gledati, a da ne krene mantanje, mutan vid…

Nogometni klubovi uoči svake sezone iznenađuju, šokiraju novim dizajnima dresova.

Ovo ljeto nove „boli glava” dresove izbacili su između ostalih Liverpool i Atletico Madrid. I doslovno su u ova dva slučaja u pitanju „boli glava” novi dizajni dresova ova dva europska velikana jer nakon dužeg vremena gledanja u njih izazivaju – glavobolju.

Zaista, teško je desetak sekundi blesiti u novi gostujući dres Liverpoola ili domaći Atletica, a da ne krene mantanje, mutan vid ili u najmanju ruku nekakav nedefinirani neugodan osjećaj. Zbog svog „hipnotizirajućeg” dizajna su posve neuobičajeni, čudni. Makar je i ranije bilo sličnih pokušaja, ipak su nešto posve novo. Čak su mišljenja i podijeljena, nekome jači „hipnotizirajući” efekt ima onaj Atletica, drugima pak onaj Liverpola. Osobno nižepotpisani čim vidi ovaj „away kit” Liverpoola počne naglas ponavljati „nemoj misliti na Torticu”.

U oba slučaja ovi dresovi su djelo Nike-ovih dizajnera koji su se očito malo razigrali. Za razliku od Liverpoola koji je u premijeri u ovom dresu doživio pravi debakl. U pripremnom, prijateljskom susretu protiv „najvećeg neprijatelja” Manchester Uniteda u Bangkoku, Tajlandu (na turneji u Aziji) doživjeli su debakl 0:4. Od protivnika koji je veliki rival, ali i kojeg su prošle sezone dvaput u Premiershipu uvjerljivo svladali 5:0 na Old Traffordu i 4:0 na Anfieldu. Još je i United stigao bez Ronalda. Doduše, bila je ovo premijera novog trenera „crvenih vragova” Erika Ten Haga, ali u duhu ovog teksta više smo skloni teorijama zavjere s interneta kako su se nogometaši Liverpoola prije susreta previše gledali u ogledalu. Pa i da je u njih buljio i trener Jürgen Klopp koji je tijekom tog susreta izrotirao čak 32 nogometaša. Neki klubovi toliko ih ne koriste tijekom cijele sezone. Dok je United u novom „retro” dresu Adidasa gazio, zabijao, Liverpool je u ovom futurističkom promašivao. Šalu na stranu, ali ovaj Bubimir dres koji djeluje kao nekakav test vida barem će ostati upamćen, a možda i hit među navijačima. O njemu se sigurno puno više priča nego da je u pitanju nekakav obični dres. 

I Hajduk u ovosezonskom gostujućem crveno-plavom Macronovom dresu ima prelijevanje boja na rigama, a sličan stil ima i Crystal Palace na svom prvom dresu jer je isti proizvođač opreme. No, tu sve sličnosti s Liverpoolom i Atleticom prestaju.

Ako vam ovo nije dovoljno bacite oko i na poseban dres koji je škotski drugoligaš (član Championshipa) Partick Thistle lansirao koji na svom donjem dijelu ima maskotu kluba Kingsleya (koji je inače lik u obliku sunca).

A zatim i na onaj irskog prvoligaša Bohemiana namijenjenog za nastup u Kupu koji je zbog dizajna od milja nazvan „autobusnom sjedalicom”. Zaista se klub iz Dublina odnosno proizvođač o’neills poslužio kao motivom dizajnom dublinskog javnog prijevoza. Isti klub na početku ove godine je na gostujućem dresu lansirao lik – Boba Marleya. 

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.