‘Bomba‘ iz Münchena, postignut veliki dogovor dvaju klubova, Stipi Biuku širom se otvaraju vrata velikog kluba, ali…

LAFC, novi klub Stipe Biuka, bivšeg hajdukovca, i njemački div Bayern zajedno su osnovali novi pravni subjekt, novu “tvrtku” koja će imati sjedište u Münchenu, a usmjerena je na razvoj igrača. Riječ je o takozvanom “joint venture” projektu, ili doslovno prevedeno “zajedničkom pothvatu” dvaju klubova…

Главная страница » ‘Bomba‘ iz Münchena, postignut veliki dogovor dvaju klubova, Stipi Biuku širom se otvaraju vrata velikog kluba, ali…

LAFC, novi klub Stipe Biuka, bivšeg hajdukovca, i njemački div Bayern zajedno su osnovali novi pravni subjekt, novu “tvrtku” koja će imati sjedište u Münchenu, a usmjerena je na razvoj igrača. Riječ je o takozvanom “joint venture” projektu, ili doslovno prevedeno “zajedničkom pothvatu” dvaju klubova koji na ovaj način žele osnažiti svoj razvojni program.

Nova se tvrtka zove “Red&Gold Football” i svaki kub ima 50 posto udjela u vlasništvu.

– Ovo je partnerstvo novi korak u našem razvoju. Uzbuđeni smo što ćemo surađivati s Bayernom na identificiranju mladih talenata u Kaliforniji, ali i šire. Vjerujemo da će ova suradnja omogućiti mladim igračima da što brže realiziraju svoj potencijal i probiju se do prve momčadi – kazao je generalni manager LAFC-a John Thorrington za ESPN.

– Na globalnoj se razini nogomet rapidno razvija, a ovo partnerstvo vidimo kao mogućnost da se ojača Bayernova pozicija u borbi s europskim konkurentima. S obzirom na to da se Svjetsko prvenstvo 2026. igra u SAD-u, očekujemo eksploziju talenata u MLS-u i da će naša suradnja biti plodna – kazao je legendarni njemački vratar Oliver Kahn, a danas izvršni direktor Bayerna.

Klubovi će dijeliti iskustva iz trenažnog procesa, ali ističu i da je ključna suradnja na području transfera. 

– Ovo nam otvara prostor da dobijemo iskusne igrače, ali i da plasiramo naše talente – kazao je za ESPN John Thorrington.

Istaknuo je i da se ovdje ne radi o preuzimanju jednog kluba od strane drugog.

– To ovdje nije slučaj, ali ćemo međusobno dijeliti naša znanja i iskustva.

Prvi čovjek Bayernove struke Hasan Salihamidžić je istaknuo:

– Ovo nam pruža mogućnost da razvijamo naše igrače vani, a unutar našeg sustava. Profitirat će i naša akademija.  U perspektivi ćemo moći našim mladim igračima ponuditi detaljno “skrojen” plan njihovog razvoja.

Dobra je ovo vijest i za Stipu Biuka, koji je po dolasku u Los Angeles istaknuo kako vjeruje da je ovo tek jedna stepenica u njegovom razvoju na putu prema nekom od velikih europskih klubova. Sada je u “braku” s minhenskim Bayernom, nema puno većih… Put je otvoren, samo se treba istaknuti kvalitetnim igrama.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.