Borilački svijet šokiran odlukom sudaca u borbi za UFC-ovu titulu, poludio i Ngannou

PRIREDBU UFC 282 predvodila je borba za upražnjenu titulu u poluteškoj kategoriji između Jana Blachowicza i Magomeda Ankalaeva.

Главная страница » Borilački svijet šokiran odlukom sudaca u borbi za UFC-ovu titulu, poludio i Ngannou

PRIREDBU UFC 282 predvodila je borba za upražnjenu titulu u poluteškoj kategoriji između Jana Blachowicza i Magomeda Ankalaeva. Borba je završena bez pobjednika iako većina borilačkog svijeta smatra da je Ankalaev bio bolji.

Borba je bodovana kao split draw, tako da nitko nije pobijedio ni osvojio pojas. Jedan sudac je bodovao 48-47 za Blachowicza, drugi 48-46 za Ankalaeva, a treći 47-47. To je tek peti put u povijesti UFC-a da je neka borba završena bez pobjednika.

Blachowicz je nakon borbe prvo rekao da ne zna je li izgubio, ali je siguran da nije pobijedio u ovoj borbi, a zatim je napustio oktogon uz poruku čelniku UFC-a da uruči pojas Ankalaevu. S druge strane, Ankalaev je bio zgrožen odlukom sudaca i gotovo u suzama je otišao u svlačionicu. Dodao je da više nije siguran hoće li se boriti u UFC-u.

“Ankalaev je dobio ovu borbu. Dajte čovjeku jebeni pojas”, poručio je na Twitteru Francis Ngannou, prvak teške kategorije. Muhammad Mokaev, neporaženi UFC-ov borac, rekao je da je ovo usrana odluka i da mu je žao Ankalaeva. Novinar Adam Martin poručio je kako se nada da će se nakon ove borbe mijenjati način bodovanja jer je i sam Blachowicz priznao poraz.

Poslije borbe je Dana White objavio da će se za pojas sada boriti Glover Teixeira i Jamahal Hill.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.