Čeferin: U ovom trenutku ne vidimo razlog za izbacivanje Bjelorusije iz kvalifikacija za Euro 2024. godine

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin odbacio je kritike na račun odluke da, za razliku od Rusije, Bjelorusija neće biti isključena iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, tvrde njemački mediji. “Malo je populistički zahtijevati izbacivanje i Bjel…

Главная страница » Čeferin: U ovom trenutku ne vidimo razlog za izbacivanje Bjelorusije iz kvalifikacija za Euro 2024. godine

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin odbacio je kritike na račun odluke da, za razliku od Rusije, Bjelorusija neće biti isključena iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, tvrde njemački mediji.

“Malo je populistički zahtijevati izbacivanje i Bjelorusije. U ovom trenutku ne vidimo razloga za to”, rekao je Čeferin u današnjem intervjuu za Sport Bild.

“Ako se stvari promijene, sigurno ćemo reagirati. Političari bi trebali poštovati naše ovlasti odlučivanja. Također ne propovijedamo političarima i vladama što bi trebali učiniti”.

Nedavno je njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser (SPD) pisala UEFA-i i, prema novinama Der Spiegel, zahtijevala da se ne samo Rusija, koja vodi agresivni rat, nego i Bjelorusija kao ključna saveznica Rusije, isključe iz svih međunarodnih nogometnih utakmica i turnira.

Bjelorusiji je sada dopušteno sudjelovanje u natjecanjima pod okriljem UEFA-e, ali domaće utakmice moraju igrati  izvan zemlje i bez gledatelja. U nedjeljnom ždrijebu za Europsko prvenstvo 2024. Bjelorusija je izvučena u skupinu I zajedno s Andorom, Izraelom, Kosovom, Rumunjskom i Švicarskom.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.