Cibona je spašena, Sesar kreće u novu sezonu sa 6 novih igrača

I dok su se posljednjih dana mogle čuti svakojake informacije vezane za Cibonu, nešto konkretnije se nazire. Kako smo već pisali, Cibona će igrati sljedeću sezonu, klub neće propasti, a iako se cijela priča protegla na dva, tri tjedna kasnije nego je provotno bilo planirano, sada je posve jasno kako…

Главная страница » Cibona je spašena, Sesar kreće u novu sezonu sa 6 novih igrača

I dok su se posljednjih dana mogle čuti svakojake informacije vezane za Cibonu, nešto konkretnije se nazire. Kako smo već pisali, Cibona će igrati sljedeću sezonu, klub neće propasti, a iako se cijela priča protegla na dva, tri tjedna kasnije nego je provotno bilo planirano, sada je posve jasno kako Vukovi u ponedjeljak počinju s treninzima.

Josip Sesar će obaviti prozivku igrača, na prvom treningu uoči sezone naći će se osam igrača. Od toga će biti samo dva od onih koji su lani zaključili sezonu, to su Krešimir Radovčić i Ivan Majcunić. Dogovoreno je, pak, šest novih igrača, od kojih će se tri vratiti u Cibonu, a tri će prvi puta zaigrati za Vukove. Tri igrača koji se vraćaju pod Toranj su Sven Smajlagić, Krešimir Ljubičić i Lovro Mazalin, dok su tri nova igrača Borna Kapusta, Ivan Perasović i – za sada jedini stranac – Slovenac Blaž Mesiček.

Naravno, ovo nije konačni izgled momčadi, jer tu fale barem četiri igrača. S Vukovima će početi trenirati i neki igrači koji za sada nemaju angažman, pa nije isključeno da netko od njih i završi u momčadi za novu sezonu. Sasvim je jasno kako će dovesti još barem dva igrača u visokoj liniji, ali, barem u uvodnom dijelu sezonu momčad će se pokušati osnažiti, provjeriti i onda, eventualno, tijekom sezone dograditi., pišu Sportske novosti.

U svakom slučaju, sudeći i po ovom rosteru, bit će to teška sezona za Vukove, posebno u regionalnoj ligi, ali najvažnija je vijest da će Cibone ipak biti, jer dobar dio ljeta to nije izgledalo kao opcija. Momčad će se spremati u Zagrebu do posljednjeg vikenda u rujnu, ka bi trebala i započeti sezona. Za sada je dogovoren turnir u zagrebačkoj Dubravi koji organizira Furnir.

Pred Josipom Sesarom i stručnim stožerom velik je posao, jer će se Cibona, a kostur te momčadi već je poznat, morati uigrati u sljedećih nešto više od mjesec dana i kroz to uigravanje postati sposobna za ostati u ABA ligi, a kroz domaću sezonu kandidirati za vrh i upustiti se u borbu za trofeje. Lani je to bilo slično, samo što je tada Cibonina momčad bila dva do tri puta skuplja nego li će to biti ova…

Sva sreća da, iz Cibonine prizme, niti ostali domaći konkurenti trenutačno ne izgledaju značajno bolje od Cibone. Ali, za sve njih, pa tako i za Cibonu, ima još dosta vremena za promijeniti izgled momčadi. Znate kako to već ide, s jednim pogođenim strancem, kamoli dva, moglo bi se puno toga promijeniti.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.