Cibona pobijedila Zadar u dramatičnoj ‘majstorici‘ i došla do svog 20. naslova prvaka Hrvatske

Cibona je uzela svoj dvadeseti naslov prvaka, iskoristili su prednost domaćeg parketa i u „ majstorici” finalne serije došli do titule koju Zadar nije uspio obraniti. Uglavnom , ne može se nikako govoriti o ljepoti košarke, međutim , takve utakmice u kojima se dolazi do trofeja zna obilovati manjkom…

Главная страница » Cibona pobijedila Zadar u dramatičnoj ‘majstorici‘ i došla do svog 20. naslova prvaka Hrvatske

Cibona je uzela svoj dvadeseti naslov prvaka, iskoristili su prednost domaćeg parketa i u „ majstorici” finalne serije došli do titule koju Zadar nije uspio obraniti. Uglavnom , ne može se nikako govoriti o ljepoti košarke, međutim , takve utakmice u kojima se dolazi do trofeja zna obilovati manjkom kvalitete. Ova je bila jedna od takvih!

Inače, opet još jedno odlično otvaranje Zadra, jer u ovakvim utakmicama važno je bolje zakoračiti u dvoboj koji donosi sve ili ništa. Doista, tri minute kakve se iz zadarskog kuta gledano moglo samo poželjeti, onda je uslijedio pravi „ tilt”, odnosno, spustili su ruke dolje i Cibona se počela vraćati tricama, odličan niz napravio je Nakić koji je ostalima podigao krila. Nije im bilo teško pratiti Šibenčanina kojeg je služila ruka, potom je njegovu ulogu preuzeo Prkačin, te mu do konca prvog dijela odnio naslov najboljeg strijelca. Ali, u mnogo čemu im je pomogao Zadar koji nije pravi odgovor na agresivnost Cibona, istina, jedino im je u skoku parirao Thompson.

Međutim, dovoljno je pogledati rezulatski niz kojeg je radila Cibona, gotovo pa nestvarno djelovala je njihova serija 23:3 koju su napravili od treće do četrnaeste minute. U tom razdoblju zadarska je momčad umjesto poena nizala pogreške, promašivalo se samo tako, nerijetko i otvorene šuteve. Na taj način teško se moglo , ako ništa drugo onda zadržati u pristojnom zaostatku, umjesto toga odmor su dočekali na minus trinaest(38:25). Za razliku od Zadra , „vukovi” su se znali „ potući”, praktički u svakom kontaktu bili su na rubu prekršaja, ali su znali kad treba stati.

Opet je Zadar bolje otvorio nastavka utakmice, počelo su se rezultatski približavati došli do minus sedam, Istovremeno ostavili su Cibonu šest minuta bez ubačaja, onda im dozvolili nekoliko brzih poena za mirniji nastavak domaće priče. Ali, nije se posve dao Zadar, Mavra i Carter su nakratko ponudili nadu u bolji iskorak u zadnju četvrtinu , ali je Gegić zaključio na 46:37! Siromaštvo poena, ili, nikakva realizacija na obje strane više je odgovarala, domaćinu ,ali je Zadar živnuo i spustio se na 49:48, točno tri i po minute do kraja. Drama je počela… U moru promašaja s obje strane, Thompson je zabio „tricu” za gustih 52:51 nešto više do isteka utakmice, onda je Gegić pogodio za dva 54:51 , Zadar se spetljao u napadu, napravili su prekršaj, Gnidić promašio dva slobodna, onda su ih suci počastili s još dva koja je riješio Nakić, najbolji igrač utakmice!

Navijači su zdušno bodrili Zadar

Navijači su zdušno davali potporu Zadru, odmah je počelo s pjesmom: „ Igraj Zadre volimo te mi” i „ Mi smo Zadrani Zadar je naš”! Imala je Cibona daleko brojniju ekipu na tribinama, ali se zeleni sektor Draženovog doma dobro popunio, jer je u posljednji trenutak, nedugo prije početka stigla vatrena skupina. Primijetili su to domaći navijači pa je krenulo: „ Ubije ubij tovara” i „ Zadar bežigrad”, slijedio je uzvrat s „ Gazi gazi purgere”! I tu ćemo stati, jer nije za svačije uši i ovo je bilo previše. Možda još dodati kako se uvelike vidjela pjena na ustima zagrebačkih navijača.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.