Crvena zvezda ne može za Europu registrirati fantastičnog Argentinca kojeg je platila milijune

Veliki udarac Crvenoj zvezdi stigao je danas. Vodstvo Eurolige obavijestilo je košarkaški klub iz Beograda kako za elitno kontinentalno klupsko natjecanje neće moći registrirati nove igrače i trenere sve do ožujka, pa tako ni Argentinca Facunda Campazza kojeg je klub već ranije angažirao i navodno u…

Главная страница » Crvena zvezda ne može za Europu registrirati fantastičnog Argentinca kojeg je platila milijune

Veliki udarac Crvenoj zvezdi stigao je danas. Vodstvo Eurolige obavijestilo je košarkaški klub iz Beograda kako za elitno kontinentalno klupsko natjecanje neće moći registrirati nove igrače i trenere sve do ožujka, pa tako ni Argentinca Facunda Campazza kojeg je klub već ranije angažirao i navodno ukupno platio čak 4,3 milijuna eura.

Crvena zvezda ne može tako registrirati bivšeg NBA igrača i člana Denvera i Dallasa, dvostrukog prvaka Europe s Real Madridom Campazza (31) zbog zabrane registracije novih igrača. Košarkaša koji je nastupio za Zvezdu na Gripama protiv Splita u ponedjeljak u susretu Admiral Bet ABA lige klub iz Beograda je navodno platio 1,8 milijuna eura do kraja ove sezone i još će ga platiti 2,5 milijuna za iduću. U početku je to prije dolaska Campazza u Zvezdu bila u pitanju privremena zabrana registracije novih igrača i trenera, ali iz vodstva Eurolige stiglo je klubu i objavljeno je javnosti objašnjenje kako je nova zabrana sada na snazi do 28. veljače. Uz to klub mora platiti i 25 tisuća eura kazne.

Zvezda je kažnjena zbog dugova prema igračima iz prošle i ove sezone, ali i objave falših i netočnih financijskih podataka kako bi klub mogao nastaviti normalno poslovati unatoč spomenutim financijskim poteškoćama. Proteklih godina je Zvezda već dvaput zbog toga kažnjena. Klubu sada prijeti da u slučaju novih kršenja Pravila o financijskoj stabilnosti i fair-playu klub bude još rigoroznije kažnjen, pa čak i moguće oduzimanje bodova. U međuvremenu je Zvezda dugove podmirila, ali će momčad koju vodi bivši kapetan Jugoplastike Duško Ivanović bez velikog pojačanja u Euroligi biti u iduća dva mjeseca.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.