Čudo čekamo 27 godina, a njega nema… Eto naših sad u Milanu gdje imaju priliku pokazati kako su, ne samo dobri pojedinci, već i prava momčad

Opet se nadamo, priželjkujemo čudo, čudo je pobjedničko postolje, ali toga nema, pa nema već 27 godina, još tamo od Eurobasketa 1995. godine u Grčkoj. Tad smo uzeli treću broncu za redom na velikim natjecanjima, na prvom natjecanju na kojem smo se pojavili ono nezaboravno srebro, ali nakon tog olimp…

Главная страница » Čudo čekamo 27 godina, a njega nema… Eto naših sad u Milanu gdje imaju priliku pokazati kako su, ne samo dobri pojedinci, već i prava momčad

Opet se nadamo, priželjkujemo čudo, čudo je pobjedničko postolje, ali toga nema, pa nema već 27 godina, još tamo od Eurobasketa 1995. godine u Grčkoj. Tad smo uzeli treću broncu za redom na velikim natjecanjima, na prvom natjecanju na kojem smo se pojavili ono nezaboravno srebro, ali nakon tog olimpijskog srebra i finala s jedinim pravim Dream teamom, uvijek smo nakon natjecanja bili nezadovoljni, pa i kad su se osvojile te tri bronce u nizu.

To je ukratko hrvatska košarka od samostalnosti, uvijek se nadamo, a čuda nema. Uvijek smo nezadovoljni, otpisujemo nakon svakog natjecanja igrače, mijenjamo izbornike, svega i svačega smo se naslušali tri desetljeća od olimpijskog finala i jedinog puta kad smo bili sretni, i kad je sve bilo super, i sve za pet. 

Barem smo stalno tu

Hrvatska je neizostavna samo na Eurobasketima, tko će sad gubit vrijeme i brojat koliko smo Svjetskih prvenstava i Olimpijskih igara propustili. Stoji, ovo je lakrdija od sustava natjecanja, ne možeš računat na najbolje u kvalifikacijama, a na kraju bi trebali najbolji igrati na velikim natjecanjima. Na kraju medalje osvajaju uglavnom reprezentacije sa stranicima. Je li moguće što se događa s košarkom?

Ali, i mi smo igrali s Amerikancima, pa nismo. Na kraju, kad drugi igraju, zašto ne bi i mi, i kad je to mišljenje u vodstvu saveza prevladalo, oni koji nisu tako misli su otišli. Sa strancem, kojeg smo uzeli nakon što smo doživjeli debakl u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, dobili smo obje utakmice u pretjkvalifikacijama za idući Eurobasket, koji će se održati 2005. godine, te s te dvije pobjede u Varšavi (Poljska) i Opatiji (Švicarska) otišli su naši u Milano gdje im je cilj biti među četiri najbolja, te se plasirati u završnicu, koja se igra u Berlinu, te tamo pokušati proći što dalje. Kreće se od osmine finala. Četiri su skupine.

Dobri pojedinci

Što su pokazale utakmice naših ovog ljeta, kad smo u dresu reprezentacije okupili gotovo sve najbolje što imamo? Dobili smo potvrdu kako imamo dobre pojedince i kako nismo uigrani. Naravno, Eurobasket je glavni zadatak, sve je bilo tome podređeno, i eto naših sad u Milanu gdje imaju priliku pokazati kako su ne samo dobri pojedinci, već i prava momčad. Ako je Damir Mulaomerović u tome uspio, Hrvatska bi se tad trebala moći potući sa svakim. 

Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, Dario Šarić, Mario Hezonja… Vratite nam osmijeh na lice.

Hrvatska na Eurobasketu

Roko Prkačin, Jaleen Smith, Lovro Gnjidić, Dominik Mavra, Krunoslav Simon, Toni Perković, Bojan Bogdanović, Ivan Ramljak, Dario Šarić, Ivica Zubac, Mario Hezonja i Karlo Matković.

Izbornik: Damir Mulaomerović.
Pomoćnici: Dino Repeša, Vladimir Krstić i Dražen Orešeković

Grupa A
Crna Gora
Gruzija
Španjolska
Bugarska
Belgija
Turska

Grupa B
Njemačka 
Mađarska 
Slovenija 
Litva 
Bosna i Hercegovina 
Francuska

Grupa C
Grčka 
Estonija 
Ukrajina 
Velika Britanija 
Italija 
Hrvatska

Grupa D
Nizozemska 
Finska 
Poljska 
Češka 
Izrael 
Srbija

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.