Damir Mulaomerović: Želimo se osvetiti Fincima, morat ćemo zaustaviti Laurija

Hrvatska košarkaška se plasirala u osminu finala EuroBasketa gdje ju čeka Finska a izbornik Damir Mulaomerović ističe kako se radi o poznatom protivniku kojem se njegovi košarkaši žele osvetiti za poraz u kvalifikacijama za SP. “Najprije čestitam dečkima što smo stigli do Berlina. Uz pet utakmica u…

Главная страница » Damir Mulaomerović: Želimo se osvetiti Fincima, morat ćemo zaustaviti Laurija

Hrvatska košarkaška se plasirala u osminu finala  EuroBasketa gdje ju čeka Finska a izbornik Damir Mulaomerović ističe kako se radi o poznatom protivniku kojem se njegovi košarkaši žele osvetiti za poraz u kvalifikacijama za SP.

 “Najprije čestitam dečkima što smo stigli do Berlina. Uz pet utakmica u sedam dana, kapa dole svima. Da, svima je tako, ali bilo je dosta potrošnje. Sad idemo na protivnika kojeg znamo, atipična ekipa koja vrlo brzo trči i imaju jako opasne vanjske šuteve. No, mi se na neki način želimo pokazati i osvetiti za taj poraz koji smo doživjeli u Rijeci u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Dečki su motivirani i svi smo svjesni zašto smo ovdje, a sve reprezentacije koje su došle ovdje su kvalitetne. Prije svega se nadam da ćemo se dobro odmoriti u ova dva dana, napraviti dobar scouting i naših utakmica s njima i njihovih utakmica iz Praga. Pozitivni smo i mislim da smo u dobroj situaciji da odigramo dobru utakmicu i, na kraju krajeva, i pobijedimo”, kazao je Mulaomderović.

Najveća zvijezda finske reprezentacije je Lauri Markkanen koji igra u NBA u Cleveland Cavaliersima i Mulamerović napominje kako se hrvatska obrana fokusirati na njega.

“Morat ćemo zaustaviti Laurija, on je njihov najbolji igrač, vidjet ćemo tko će i kako na njega. Međutim, nije tu samo Lauri, tu su i Sasu Salin i ostali koji su sjajni i igraju brzu i modernu košarku. Bit će dosta teško, no nadam se da ćemo odgovoriti na odgovarajući način”, zaključio je hrvatski izbornik,

Susret osmine finala EuroBasketa košarkaša između Hrvatske i Finske igra se u nedjelju s početkom u 14.45 sati u Berlinu. 

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.