Danas su u Kataru na rasporedu tri utakmice: Gordi Albion u osvetničkom pohodu, Senegalci bez Mane(a), mladi Amerikanci kontra ‘starog’ Balea

Donosimo vam današnji raspored utakmica na Svjetskom prvenstvu u Kataru Skupina B: Engleska – Iran (14 sati) Zahuktava se mundijal u Kataru. Nakon otvaranja utakmice domaćina i Ekvadora, danas su na rasporedu tri utakmice. Prvi će na terenu istrčati Engleska i Iran u 14 sati. Gordi Albion uvijek ima…

Главная страница » Danas su u Kataru na rasporedu tri utakmice: Gordi Albion u osvetničkom pohodu, Senegalci bez Mane(a), mladi Amerikanci kontra ‘starog’ Balea

Donosimo vam današnji raspored utakmica na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Skupina B: Engleska – Iran (14 sati)

Zahuktava se mundijal u Kataru.

Nakon otvaranja utakmice domaćina i Ekvadora, danas su na rasporedu tri utakmice. Prvi će na terenu istrčati Engleska i Iran u 14 sati. 

Gordi Albion uvijek ima najviše ambicije. „It’s coming home” posljednjih je godina ostajao na korak ili dva kratak. Četvrto mjesto pripalo im je u Rusiji, drugo na Euru, a sada žele otići barem korak dalje. 

Najvrjednija su reprezentacija na prvenstvu prepuna zvijezda, a suprotstavit će im se Iran, godinama već jedna od najjačih azijskih reprezentacija. Pod udarom su kritika i pitanja zbog prosvjeda za prava žena u njihovoj zemlji. Ostaje vidjeti hoće li se to odraziti na njihovu igru. Bit će im ovo šesti nastup na svjetskim prvenstvima.

Skupa A: Senegal – Nizozemska (17 sati)

Prvo kolu skupine A zaključit će dvoboj Senegala i Nizozemske u 17 sati. Prvaci Afrike ostali su bez svog najboljeg igrača Sadija Manea. Ogroman je to hendikep koji će u napadu teško nadomijestiti. Obrana im je, doduše, čvrsta s Koulibalyjem i Mendyjem. S druge strane, Nizozemci su povratnici na svjetsku smotru nakon što su propustili turnir u Rusiji. Plasman su ovaj put izborili bez problema osvojivši prvo mjesto u skupini. Veliku nogometnu naciju danas predvode Barcelonin Memphis Depay u napadu i Liverpoolov Virgil van Dijk u obrani. Zanimljivo je da je izbornik Louis van Gaal u Katar poveo i 39-godišnjeg vratara Remka Pasveera. Oranje je prvi favorit skupine.

Skupina B: SAD – Wales (20 sati)

U večernjem terminu, od 20 sati, na teren će istrčati reprezentacije SAD-a i Walesa. Osim iranskog/perzijskog, u skupini B govorit će se još samo engleski jezik. S mladom, poletnom momčadi Amerikanci se vraćaju na najveću scenu. U kvalifikacijama su završili na trećem mjestu, iza Kanade i Meksika. Predvodi ih „desetka” Chelseaja hrvatskih korijena Christian Pulišić. Za Wales će ovo biti prvi mundijal još od 1958. Nemilosrdna je konkurencija u Europi. U Kataru bi trebali vidjeti i labuđi pjev njihove legende Garetha Balea. Dvoboj je ovo u kojemu je teško prognozirati pobjednika, a neodlučne su i kladionice.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.