David Gunjević, vršitelj dužnosti direktora košarkaškog kluba Zadar. ‘Nejasna je situacija oko duga koji stiže na naplatu, bit će zanimljivo‘

David Gunjević, zadarski sportski djelatnik i entuzijast, košarkaški trener i PR stručnjak te bivši voditelj odnosa s javnošću KK Zadar i Diadora, kao i hokejaškog kluba Medveščak, odlukom Nadzornog odbora Zadra, postao je vršitelj dužnosti direktora kluba. – Ne znam što bih u ovom trenutku mogao ka…

Главная страница » David Gunjević, vršitelj dužnosti direktora košarkaškog kluba Zadar. ‘Nejasna je situacija oko duga koji stiže na naplatu, bit će zanimljivo‘

David Gunjević, zadarski sportski djelatnik i entuzijast, košarkaški trener i PR stručnjak te bivši voditelj odnosa s javnošću KK Zadar i Diadora, kao i hokejaškog kluba Medveščak, odlukom Nadzornog odbora Zadra, postao je vršitelj dužnosti direktora kluba.

– Ne znam što bih u ovom trenutku mogao kazati vezano za moj angažman do kojeg je došlo kroz razgovor s ljudima u NO-u, istina, ne sa svima, jer sastanku nije nazočio Davor Karlović kao član. Ono što je bjelodano jest moja ljubav prema Zadru i košarci i to nije nikakva floskula nego moj osobni stav. Kroz razgovor sam zamoljen da kao v.d. direktora premostim razdoblje dok se ne raspiše javni natječaj, što sam prihvatio – kazao je Gunjević koji je kao iskusan PR stručnjak, odmah odgovorio na nepostavljeno pitanje, jer je znao što ga očekuje „iza kantuna”…

– Svi žele znati hoću li se kandidirati na spomenuti natječaj, evo iskreno, ni sam ne znam hoće li se to dogoditi. Istina. Već sam nekoliko puta javno iznosio svoj plan kojim bih vodio klub, a to znaju i nadzornici. Međutim, nešto o programu može se pričati, ukoliko donesem odluku o pristupanju natječaju. U ovom trenutku nemam potrebu iznositi program. Pričekajmo – veli Gunjević kojem je pak poznato kako bi se natječaj mogao pojaviti kroz idući tjedan.

– Još jednom želim istaknuti kako mi direktorsko mjesto nije u fokusu, jer dolazim kao zaposlenik jedne druge firme i ovo je čisto iz moje zaljubljenosti u klub te radim „pro bono” – naglasio je David te se ipak dotaknuo nekih detalja koje smo dijelom već čuli kroz prizmu NO-a…

– Prvi uvjet za nešto opipljivo jeste dobivanje kredita (3 milijuna kuna op.a.), za nastavak funkcioniranja KK Zadar, potom i neovisna revizija. U svrhu, konkretno revizije, nemam nikakav problem s tim, odnosno, mogu potpisati dokument o tome jer sam registriran kod Trgovačkog suda kao osoba koja može raditi posao kojeg radim – zbori Gunjević o svojim kompetencijama, svjestan situacije u kojoj se našao.

– Dobro znam gdje sam došao i čega sam se prihvatio, podosta je posla, tako da ćemo svi skupa biti pametniji za nekih 15-ak dana, doista, treba raditi 20 sati na dan kako bi se barem dijelom iskristalizirala situacija. U svrhu toga, već sam stupio u kontakt s osobama koje vode računovodstvo, zna se odavno kako taj posao radi ugovorni vanjski Knjigovodstveni servis. Što se tiče ostalog, uspio sam u klubu pogledati neke dokumente i ugovore, međutim, kako je ostavku dao voditelj marketinga i glasnogovornik kluba Toni Jeričević, najviše pomoći očekujem od klupske tajnice – kazao je Gunjević, koji je malo „zagrebao” u svezi pitanja oko predstečajne nagodbe Zadra.

– Koliko mi je poznato nitko iz kluba nije kontaktirao vjerovnike, niti ponudio nekakvu opciju prema kojoj bi se ublažilo dugovanje, odnosno prolongiralo, dakako, sve na postojećim pravnim temeljima. Tu je prilično nejasna situacija, jer nemam pravu informaciju radi li se o dva ili pet milijuna kuna? To će se utvrditi, tj. znam gdje treba sve gledati. Ali će sve skupa biti zanimljivo – najavio je Gunjević.

– Nemam problema što se tiče politike, moja je želja bila i ostala da se politika posve odvoji od kluba da ljudi koji će raditi u klubu ili već rade mogu svoj posao raditi samostalno, jasno uz monitoring NO-a. Ali, ono što posebno želim istaknuti jest činjenica kako kroz političke smjerove gledano, nisam ni lijevi ni desni, nego David Gunjević koji se i 2017. prijavio na natječaj za direktora kluba. Nisam prošao, izabrana je druga osoba, a moja stranka je onda i danas, samo Zadar! Moramo svi zbiti redove i košarci dati ruku pomoći, na sve načine – zaključio je Gunjević.

Prvi FIBA-in menadžer u ovom dijelu Europe, ambasador ‘ulične košarke’..

Kao stipendist Svjetske košarkaške federacije, Gunjević je diplomirao menadžment na prestižnom Royal Hollowayu, Sveučilišta u Londonu i istovremeno postao prvi verificirani menadžer FIBA-ine akademije u Regiji. Godine 2016. dodijeljena mu je čast da bude jedini Ambasador košarke 3×3 u Hrvatskoj , a početkom sezone 2018/19. izabran je za službenog delegata Eurolige.

Bogato iskustvo stekao je u najjačim europskim klubovima, k tomu je šest mjeseci proveo u Kini kao instruktor košarke. Razvojem poslovnih odnosa tijekom rada u Kini i Rusiji kreiran je koncept BM-a Zadar koji danas surađuje s nekoliko respektabilnih regionalnih sportskih tvrtki sa sjedištem u Zagrebu.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.