Derbi euroligaša bez pobjednika, Splićanima i Dubrovčanima po bod

Bez pobjednika, i dalje jedni i drugi bez poraza, a nakon 10:10 u Gružu nezadovoljni i jedni i drugi, ne previše, jer je, kako ističu, početak sezone. – Možda je ovo najnevažniji dvoboj nas i Jadrana – rekao je Loren Fatović, jugov kapetan, koji je zadovoljan igrom u obrani u drugom dijelu utakmice,…

Главная страница » Derbi euroligaša bez pobjednika, Splićanima i Dubrovčanima po bod

Bez pobjednika, i dalje jedni i drugi bez poraza, a nakon 10:10 u Gružu nezadovoljni i jedni i drugi, ne previše, jer je, kako ističu, početak sezone.

– Možda je ovo najnevažniji dvoboj nas i Jadrana – rekao je Loren Fatović, jugov kapetan, koji je zadovoljan igrom u obrani u drugom dijelu utakmice, četiri pogotka je primio Jug, ali nikako napadom, pogotovo ne u četvrtoj četvrtini u kojoj se niti jednom nije tresla mreža Ivana Marcelića, vratara splitskog sastava, a samo jednom domaćina. I tu dolazimo do junaka prvog dvoboja dva najbolja hrvatska sastava, euroligaša – Jerko Marinić Kragić je otvorio utakmicu s dva pogotka za 2:0 Jadrana, a na kraju je svojhim petim pogotkom potpisao konačni rezultat.

– Ne možemo biti zadovoljni igrom, ali možemo rezultatom – istaknuo je Marinić Kragić.

Jugaši su do sredine druge četvrtine lovili Jadran, 0:2, 2:3, 3:4, 4:5, poveli pogotkom kapetana Fatovića sa 6:5, Jokovića 7:6, a preko Kržića krajem prvog poluvremena ima plus dva, najveću prednost. Nakon toga je Jadran lovio, i u tome je uspio – 8:8, 9:9 i konačnih 10:10.

– Idući dvoboji nas i Juga imaju daleko veću težinu, a već 20. studenog se borimo u Zadru za prvi trofej. Potom početkom prosinca i za drugi, Kup Hrvatske. Tad će trebati biti dosta bolji nego što smo bili u ovom prvom dvoboju ove sezone. I mi, i Jug možemo dosta bolje nego smo to prikazali sad – podvukao je peterostruki strijelac Jadrana.

Jug AO – Jadran 10:10

DUBROVNIK Bazen u Gružu.

Suci: Andrej Franulović (Rijeka) i Marko Matijević (Zagreb).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Burđelez (1), Fatović (1), Zvono, Joković (1), I. Vukojević, Biljaka, Lazić (2), Kržić (2), Kakaris (2), Žuvela, Jurišić, Mozara.

JADRAN SPLIT: Marcelić, Burić, Marinić Kragić (5), Čagalj (1), Butić (2), Pejković, Bukić, Tomasović, Delić (1), Dobud, Šetka, Dužević, Stričević, Zović (1).

Igrač više: Jug AO 6/17, Jadran 2/12

Peterci:: Jadran 1/1

Četvrtine: 3:4, 5:3, 2:2, 0:1

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.