Derbi na Gripama na startu: u prostorijama HKS-a izvučeni parovi HT Premijer lige za sezonu 2022/23.

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza izvučeni su parovi HT Premijer lige za sezonu 2022/23. Prvo kolo kreće 1. listopada, a sastaju se Split i Cibona, Zadar i Bosco, Cedevita Junior će najprije protiv Šibenke, Gorica protiv Zaboka, Dinamo s Alkarom i DepoLink Škrljevo s Furnirom. Drugi krug p…

Главная страница » Derbi na Gripama na startu: u prostorijama HKS-a izvučeni parovi HT Premijer lige za sezonu 2022/23.

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza izvučeni su parovi HT Premijer lige za sezonu 2022/23.

Prvo kolo kreće 1. listopada, a sastaju se Split i Cibona, Zadar i Bosco, Cedevita Junior će najprije protiv Šibenke, Gorica protiv Zaboka, Dinamo s Alkarom i DepoLink Škrljevo s Furnirom.

Drugi krug počinje 17. prosinca , a početak drugog dijela natjecanja, odnosno Lige za prvaka i Lige za ostanak zakazan je za ožujak. Pri tome Ligu za prvaka igraju klubovi koji su u prvom dijelu natjecanja zauzeli 1.- 6. mjesto, a Ligu za ostanak klubovi koji su zauzeli 7.- 12. mjesto. Igra se deset kola, a svi rezultati klubova iz prvog dijela natjecanja se prenose. 

Četvrtzavršnica doigravanja počinje u svibnju, a sudjeluje šest klubova iz Lige za prvaka te dva prvoplasirana kluba Lige za ostanak. Četvrtzavršnice i poluzavršnice se igraju na dvije pobjede, a sama završnica na tri pobjede.

Klubovi HT Premijer lige za 2022/23.

Alkar 
Bosco
Cedevita Junior
Cibona
DepoLink Škrljevo
Dinamo
Furnir
Gorica
Split
Šibenka
Zabok
Zadar

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.