Di su pare? Barca je prije godinu dana zbog dugova Messija otjerala u suzama, a ovog ljeta troši nemilice

Odakle Barceloni više novac za pojačanja, Roberta Lewandowskog, Raphinhu koje je dovela ovog ljeta, Julesa Koundea kojeg također želi, ako i dalje grca u dugovima Prodao je katalonski div unaprijed jednom investicijskom fondu još jedan udio od svojih televizijskih prava za razdoblje od idućih 25 go…

Главная страница » Di su pare? Barca je prije godinu dana zbog dugova Messija otjerala u suzama, a ovog ljeta troši nemilice

Odakle Barceloni više novac za pojačanja, Roberta Lewandowskog, Raphinhu koje je dovela ovog ljeta, Julesa Koundea kojeg također želi, ako i dalje grca u dugovima? Prodao je katalonski div unaprijed jednom investicijskom fondu još jedan udio od svojih televizijskih prava za razdoblje od idućih 25 godina.

Navodno je za tih 15 posto tv prava Barca dobila cca 400 milijuna eura kojima između ostalog pokriva i ovoljetne transfere, servisira troškove, zadovoljava Financijski fair play. A već je i ranije klub deset posto tv prava prodao za 207 milijuna eura.

Ovog ljeta katalonski div već je potrošio više od sto milijuna eura na odštete Bayernu i Leedsu za nove igrače Roberta Lewandowskog i Raphinhu. Poljski napadač je uz mnogo financijske gimnastike na koncu Barcelonu stajao 45 milijuna eura, a Brazilac 58 milijuna.

No, u slučaju bivšeg napadača Bayerna Lewandowskog radila se i posebna financijska gimnastika kako bi se donekle olakšala trenutna situacija Barceloni. Tako će još 15 milijuna vrlo vjerojatno morati biti isplaćeno Bayernu, pet na ime bonusa za plasman u Ligu prvaka, a deset ako Lewandowski sezonu završi u dresu Barcelone. Međutim, bitno je bilo samo da Barcelona što manje mora odmah platiti.

No, u konačnici će Barcelona igrača koji će za mjesec dana napuniti 34 godine platiti čak 60 milijuna eura odštete.

A bez odšteta, nakon isteka ugovora s dosadašnjim klubovima, stigli su ovog ljeta i Franck Kessie iz Milana te Andreas Christensen iz Chelseaja. No, i njihovi ugovori nešto koštaju klub, treba platiti i bonuse za potpise, provizije agentima… No, ni tu nije sve. Barcelona se i dalje namjerava pojačavati i sprema novi veliki transfer.

Već danima traje sapunica oko transfera francuskog stopera Julesa Koundea. Chelsea bi također francuskog reprezentativca, ali igrač Seville želi u Barcelonu koja nije imuna na to i radi na tom transferu. A i taj će transfer biti jedan od najvećih ovoljetnih u Europi. Navodno je praktično Kounde na vratima Barcelone, a taj transfer trebao bi biti težak 65 milijuna eura.

Prije nešto manje od godinu dana Lionel Messi u suzama je odlazio iz Barcelone, jer je zbog teške financijske situacije kluba „morao” otići.

Ovog ljeta Barcelona opet troši kao da ne postoji sutra, tjera igrače koje je s velikim očekivanjima dovodila prošlog ljeta (Memphis Depay), angažira nove…

Ništa se nije promijenilo u odnosu na ponašanje koje je klub i dovelo u probleme.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.