Dodik: Drago mi je zbog utakmice s Rusijom, ali ni tad neću navijati za BiH

ČLAN predsjedništva BiH prokomentirao je nogometnu utakmicu Rusije i BiH, koja bi se trebala odigrati u studenom.

Главная страница » Dodik: Drago mi je zbog utakmice s Rusijom, ali ni tad neću navijati za BiH

RUSIJA i BiH bi u Sankt-Peterburgu 19. studenoga trebale odigrati prijateljsku utakmicu. To je bio načelni dogovor ruskog i bosanskohercegovačkog nogometnog saveza, no brojni nogometaši BiH, uključujući Edina Džeku i Miralema Pjanića, jasno su poručili da ne žele igrati u zemlji koja vrši agresiju na Ukrajinu.

Dodik: Drago mi je da se igra takva utakmica, ali ni tada neću navijati za BiH

S druge strane, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ističe da mu je drago zbog te utakmice. “Nogometni savez BiH, koliko ja znam, donio je tu odluku. Meni je to važno zbog Rusije. Ja neću ni tada navijati za Bosnu i Hercegovinu, ali mi je drago da se odigra jedna takva utakmica”, izjavio je Dodik gostujući u emisiji Oko na RTS-u pa je dodao:

“Vjerujem da će se utakmica odigrati. U ovom trenutku djeluje da hoće. Vidjet ćemo, ima još vremena do toga, ali mislim da se ovi ljudi nisu spremni povući. Moguće je da dođe do bojkota igrača, reprezentativaca, ali je moguće da se napravi i novi sastav pa da se odigra ta utakmica.”

Novinar je pitao Dodika je li to prilika da Srbi počnu igrati za BiH. “Srbi i ne bi trebali igrati za Bosnu i Hercegovinu. Ali u ovom slučaju, imajući u vidu kontekst u kojem ni jedna europska reprezentacija ne želi igrati utakmicu s Rusijom, koja je neopravdano izbačena iz svih natjecanja, onda mi djeluje korektno i fer s naše strane, bar u RS-u, da pokušamo da se to dogodi”, odgovorio je Dodik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.