Dramatična završnica dvoboja na Višnjiku: Zadrani su minutu prije kraka susreta imali sedam poena prednosti i na kraju sve prosuli

Zadar je nepunu minutu prije kraja imao zavidnu prednost 103:96 i onda su u preostalom vremenskom razdoblju sve prosuli, kao da su misli kod deset viška kako je priča gotova! I onda je fanatičnom borbom, Budućnost iskoristila sve što im se ponudilo, uz sve su imali ruku za osam poena koji su im doni…

Главная страница » Dramatična završnica dvoboja na Višnjiku: Zadrani su minutu prije kraka susreta imali sedam poena prednosti i na kraju sve prosuli

Zadar je nepunu minutu prije kraja imao zavidnu prednost 103:96 i onda su u preostalom vremenskom razdoblju sve prosuli, kao da su misli kod deset viška kako je priča gotova! I onda je fanatičnom borbom, Budućnost iskoristila sve što im se ponudilo, uz sve su imali ruku za osam poena koji su im donijeli važnu pobjedu. Navijači su svejedno, srdačno pozdravili svoju momčad, pozvali ih „na bis” želeći im zahvaliti za sve viđeno do odlučujućih sekvenci. Malo tko nije primjetno nepotrebno žurbu Božića i Drežnjaka, te promašaj Žganeca na šutu za tri poena, čime se potpisao poraz. Nedvojbeno, slijedi vrijeme za cjelovitu raščlambu na putu od pobjede do poraza!

Uvertira u ogled izgledala je dojmljivo s obje strane, svatko po tri „trice”, Lakić, Drežnjak i Davis sa zadarske strane, dok su goste zastupali Bell Hayness, White i Popović. Zanimljivo na šut za dva poena nitko očito nije ni pomišljao jer je „dvica” stigla tek u petoj minuti, upisana je Božiću. Isti je igrač imao preciznu ruku s crte slobodnih bacanja, ali je prvo rezultatsko odmicanje Zadra stiglo nakon dva uspješna šuta za tri poena, najprije Žganec, potom Jordano!

U konačnici, dovoljno za ozbiljnih jedanaest viška na strani domaćina, štoviše, odmah u prvom napadu druge dionice Božić je pogodio za tri i tako donio još jedan poen u razlici, jer je prethodno Booth bio precizan kod Budućnosti. Nakratko je Zadar došao pod udar gostiju, približili su se na 31:28, međutim, Jordano je „ pisao note” za novu uhu ugodniju prednost, k tomu preciznost s crte slobodnih nije napuštala Zadrane.

Uglavnom, prvo poluvrijeme bilo je kao nacrtano na trasi prema pobjedi, jer je Zadar uhvatio ritam skoka, manje su gubili loptu od suparnika, na koncu zabili tri „trice” više pa omjer bijaše 9-6! Opet je Jordano pokazao koliko ima sigurnu ruku, na najbolji način je otvorio treću četvrtinu zabio je „tricu”, međutim, imala je Budućnost preciznost u Lazićevim rukama, spustili su se gosti na 57:55, uvelike je utihnula dvorana, ali je opet sve oživio Jordano, ovoga puta s dva poena.

Onda je svoju iznimnu rolu imao Božić kojeg se jednostavno nije moglo zaustaviti, pripomogao je i Davis, kad je bilo teško, priskakali su u pomoć Drežnjak i Ramljak za uvjerljivih 81:70, prije ulaska u zadnju dionicu! Pritisnula je Budućnost, napravili su brzinsku seriju 11:2 u kojoj se najviše upisivalo ime Reynoldsa i Bella – Haynesa (82:81).

I kad se činilo kako slijedi rezultatski preokret Ramljak je pogodio iz šuta za tri poena, Drežnjak za dva i ponovno se odmaklo Budućnost! Istina, znali su se još jednom vratiti na poen zaostatka, ali se ukazivao Božić ne dozvolivši im preokret, dapače, pravio je razliku(92:87)!

Nije pak gostima sjelo suđenje, tehničku je zaradila „klupa”. Jordano je pogodio slobodno bacanje, a Žganec jedno od dva”, međutim, Davis je nakon promašaja Whitea zabio „tricu” i otvorio vrata velikog slavlja, iako je do kraja preostalo dvije i pol minute (98:91)! A ludnica je nastala nakon ukradene lopte i Božićevog ubačaja uz dodatno bacanje, usput je zbog prevelike žestine u slavlju dobio i tehničku, međutim, za minus Budućnost od deset poena. Ali, neočekivano se ušlo u dramu jer se Budućnost nije predavala, naprotiv Reynolds je sedam sekunda prije kraja pogodio za konačni rezultat.

Zadar – Budućnost VOLI 103:104 (26:15, 26:28, 29:27, 22:34).

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 4.100.

Suci: Damir Javor (Slovenija), Ivan Stefanović i Stefan Ćalić (Crna Gora).

ZADAR: Davis (13), Jordano (23), Klarica, Sikirić, Zagoršak, Žganec (6), Matulina, Njegovan, Lakić (6), Drežnjak (12), Božić (34), Ramljak (9).

BUDUĆNOST: Reynolds (19), Bell – Haynes (28), Šehović, Atić (2), Booth (10), Kaba (1), Lazić (8), White (8), Ilić (2), Jagodić – Kuridža (6), Drobnjak (4), Popović (16).

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.