Dramatična završnica u Draženovom domu: suci dosuli faul nad Mavrom kod pokušaja ‘trice‘ pa poništili odluku zbog isteka vremena

Košarkaši Cibone pobijedili su Split u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića rezultatom 90:88 (25:23, 22:20, 26:25, 17:20). U dramatičnoj završnici Mavra je djelić sekunde prekasno uputio šut za tri pri kojem je bio fauliran, no vrijeme je isteklo i domaći su izborili plasman na Final Eight. Bio je to…

Главная страница » Dramatična završnica u Draženovom domu: suci dosuli faul nad Mavrom kod pokušaja ‘trice‘ pa poništili odluku zbog isteka vremena

Košarkaši Cibone pobijedili su Split u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića rezultatom 90:88 (25:23, 22:20, 26:25, 17:20). U dramatičnoj završnici Mavra je djelić sekunde prekasno uputio šut za tri pri kojem je bio fauliran, no vrijeme je isteklo i domaći su izborili plasman na Final Eight.

Bio je to susret u kojem se u sastav Splita vratio njihov najbolji igrač Shannon Shorter, ali i Mate Kalajžić. Živahno je krenula utakmica u Draženovom domu. Prednost je prelazila s jedne na drugu stranu. Vratio se Shorter i odmah pokazao koliko je nedostajao Žutima. Ovaj put ga nije trebalo čekati da se „ugrije”. Pridružio mu se i raspoloženi Mavra.

Cibona: Radovčić (5), Smajlagić (11), Mazalin (16), Aranitović (14), Ljubičić (13), Mesiček (8), Perasović, Majcunić (9), Baković (6), Kapusta (8), Bundović.

Split: Runjić (12), Shorter (22), Jukić (1), Nelson (6), Mavra (24), Sullivan (11), Gizdavčić, Kalajžić, Ukić (12), Perkušić, Dubravčić, Šarić.

Međutim, Cibona je u drugoj četvrtini ipak vratila prednost na svoju stranu, pa su tako imali i plus šest (33:27, 47:41). Početkom treće četvrtine domaći su na krilima Mazalina i Ljubičića stigli na korak do dvoznamenkaste prednosti. U nekoliko navrata imali su devet poena viška, posljednji put 71:62. Ostao je Split bez trenera u trećem periodu. Naime, Srđan Subotić isključen je zbog dvije tehničke u istom napadu.

Kako je treća pripala Vukovima, tako je zadnja četvrtina otišla na stranu Žutih. Tricom Shortera i zakucavanjem Runjića iz kontre Split je opet prešao u vodstvo (76:73). Uslijedilo je „napucavanje” tricama s obje strane. Mogao je Split do pobjede, ali neorganizirani napadi pri kraju utakmice i rješavanje istih samo kroz izolaciju uzeli su danak. Minutu i 40 sekundi do kraja Shorter je skupio i petu osobnu grešku, te je morao napustiti igru.

Dva ključna napada prokockali su Mavra i Ukić. S druge strane, Kapusta je pogodio oba slobodna bacanja. Imala je Cibona plus četiri, no Mavra se iskupio ekspresnom tricom. Mavra je ubacio još jednom i na semaforu je stajalo 88:88. U posljednji napad krenuli su Vukovi i Aranitović je pogodio za dva, sekundu prije kraja. Pozvala je splitska klupa minutu odmora kako bi pokušali nešto iskombinirati na brzinu. Nažalost, nisu uspjeli. Mavra je pokušao za tri, suci su na prvu označili prekršaj, ali naknadnim pregledom ustanovili su da je vrijeme isteklo prije Mavrinog šuta.

Na koncu, Splitu nisu pomogla ni 24 koša Mavre, ni 22 Shortera (4/7 za tri).

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.