Duguju 50 milijuna eura, Hajduku (ne)će zbog toga biti lakše: ne treba računati na to da se zbog financijske situacije Vitoria raspada

Hajduk će vrlo vjerojatno u 3. kolu kvalifikacija Konferencijske lige igrati protiv dužnika, ako prema očekivanju Vitoria Guimaraes prođe Puškaš Akademiju, a na dobrom je putu poslije 3:0 pobjede Portugalaca u prvom susretu odigranom u Portugalu. Međutim, ne radi se o u sportskom smislu dužniku Hajd…

Главная страница » Duguju 50 milijuna eura, Hajduku (ne)će zbog toga biti lakše: ne treba računati na to da se zbog financijske situacije Vitoria raspada

Hajduk će vrlo vjerojatno u 3. kolu kvalifikacija Konferencijske lige igrati protiv dužnika, ako prema očekivanju Vitoria Guimaraes prođe Puškaš Akademiju, a na dobrom je putu poslije 3:0 pobjede Portugalaca u prvom susretu odigranom u Portugalu. Međutim, ne radi se o u sportskom smislu dužniku Hajduku, Vitoria je u ukupnom dugu od čak 50-60 milijuna eura.

U nekim normalnim okolnostima izvući potencijalnog protivnika iz Portugala u ždrijebu europskih kupova smatralo bi se „pegulom”. Međutim, s obzirom da je splitski klub mogao izvući i belgijski Anderlecht, švicarske Young Boyse, a prije svega zbog toga što je Vitoria u spomenutim financijskim problemima, zbog kojih je ove sezone morala rezati budžet, kadar, sve je ipak obojano optimističnijim tonovima. Uostalom, zbog toga je i hrvatski nogometaš Toni Borevković stigao na posudbu baš na Poljud.

– Ukupne su obveze smanjene sa 61 milijun i 161 tisuću eura na 49 milijuna i 861 tisuću eura – podatak je iz ožujka ove godine, iz bilance i račun dobiti i gubitka za prvo polugodište fiskalne godine 2021./22. Vitorije Guimaraes.

Hajduk je prošlu godinu završio s 26,8 milijuna kuna gubitka. Što nije malo, da se razumijemo. Ali to je nogometnim rječnikom jedan transfer. A ukupne obveze potencijalnog protivnika Hajduka mjere se u desecima milijuna eura. I to je doduše jedan transfer. Ali onaj vrhunski koji može napraviti ekstra igrač poput Darwina Nuneza kada prijeđe iz Benfice u Liverpool. Igrač Vitorije? On može prijeći u Benficu.

Makar, ne treba ni računati na to da se zbog teže financijske situacije Vitoria raspada. Pa ni zbog toga što su samo devet dana prije prvog okršaja s Mađarima odlučili promijeniti trenera. Naime, umjesto Pepe (otišao je u saudijski Al-Tai), imenovan je trenerom Moreno Teixeira. Uostalom, ovih 3:0 i dobra igra sve potvrđuju. A na traženje pojašnjenja kako onda uz takvu financijsku sliku uopće dovode pojačanja bivši igrač Hajduka Eduard Abazi, inače stanovnik Porta, nam je kazao.

– Riječ je o nekih cca 60 milijuna eura duga, ali imaju rate, kredite… Ne moraju to sve odmah pokriti, samo jedan dio ove godine. Oni će to već srediti. Sigurno znaju koliko im vrijedi Andre Almeida (najskuplji igrač kluba za kojeg je zainteresiran Porto, nap.a.) i imaju plan kako će to riješiti. I Boavista je bila „mrtva”, ali je sada dobar klub. Došao je sponzor, igrači na posudbe, menadžeri su doveli svoje igrače da tu igraju i budu u izlogu, na svoj trošak… Nešto slično očekujem i u ovom slučaju.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.