Eksplozivan istup Manuela Neuera na spomen hrvatskog stručnjaka: ‘To je sramota za sve!‘

Kapetan i vratar Bayerna Manuel Neuer trenutačno se oporavlja od teške ozljede koljena koju je zaradio na skijanju nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. Bavarci su kao zamjenu doveli švicarskog reprezentativca Yanna Sommera iz Borussije Mönchengladbach, a ovih dana otkaz je u klubu iz Münchena dobio t…

Главная страница » Eksplozivan istup Manuela Neuera na spomen hrvatskog stručnjaka: ‘To je sramota za sve!‘

Kapetan i vratar Bayerna Manuel Neuer trenutačno se oporavlja od teške ozljede koljena koju je zaradio na skijanju nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Bavarci su kao zamjenu doveli švicarskog reprezentativca Yanna Sommera iz Borussije Mönchengladbach, a ovih dana otkaz je u klubu iz Münchena dobio trener vratara Toni Tapalović.

Neuera je otkaz dugogodišnjem suradniku šokirao, te je u eksplozivnom intervjuu za Süddeutsche Zeitung i The Athletic između ostalog rekao da mu je ‘‘iščupano srce‘‘, prenose Sportske novosti

Dodao je kako je odlazak hrvatskog stručnjaka ‘‘najbrutalnija stvar koju je iskusio u karijeri‘‘, ‘‘udarac kojeg je primio dok je već bio na tlu‘‘ i ‘‘veliko razočaranje‘‘.

– To ima veze s ljudskim aspektom, kad se radi o zaslužnom zaposleniku. Kao Bayern želimo biti drugačiji, želimo biti obitelj. I onda se dogodi nešto što nikad prije ovdje nisam doživio. To je sramota za sve – oštar je bio Neuer.

Dodao je kako su svi vratari u klubu ‘‘briznuli u plač‘‘ kad su čuli za otkaz, te je najavio da razmišlja i o drastičnim koracima.

– Razmišljao sam o svemu mogućem, uključujući i moju budućnost u klubu.

Odgovorni su mu poručili da mu nisu željeli osobno naštetiti. Tapalović je u Bayernu radio od 2011. godine, a trener Julian Nagelsmann objasnio je kako s njim nikad nije uspostavio suradnju.

S takvim se obrazloženjem nije složio Neuer, no poručio je kako će unatoč različitim mišljenjima ‘‘raditi profesionalno‘‘ s Nagelsmannom.

Na kraju je izrazio uvjerenje da će se nakon oporavka od ozljede vratiti kao ‘jedinica‘ Bayerna i njemačke reprezentacije.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.