Engleske nogometašice pred sedam tisuća navijača proslavile europski naslov

ENGLESKE nogometašice proslavile su u središtu Londona pred tisućama oduševljenih navijača naslov europskih prvakinja, što je prvi veliki trofej u zemlji od 1966. godine.

Главная страница » Engleske nogometašice pred sedam tisuća navijača proslavile europski naslov

ENGLESKE nogometašice proslavile su u središtu Londona pred tisućama oduševljenih navijača naslov europskih prvakinja, što je prvi veliki trofej u zemlji od 1966. godine. Mnoštvo od 7000 navijača okupilo se na Trafalgar Squareu, oduševljeno pozdravljajući nogometašice koje su ponosno nosile pehar po trgu uzvikujući svoj slogan: “It’s coming home!” (Vraća se doma!)

Rekordni broj navijača  – 87.192 – okupio se u nedjelju na londonskom stadionu Wembley kako bi gledali finale Europskog prvenstva za nogometašice između Engleske i  Njemačke. Osim toga, britanski BBC objavio je kako je utakmicu gledalo više od 23 milijuna ljudi.

“Htjeli smo dodati svoju pobjedničku povijest i uspjeli smo”, rekla je kapetanica Engleske Leah Williamson publici koja je mahala zastavama na trgu, dodavši: “Zabava neće prestati.”

Engleske nogometašice su prvi put u povijesti postale europske prvakinje nakon što su u finalu 13. Europskog prvenstva na londonskom Wembleyju svladale Njemačku rezultatom 2:1 nakon produžetaka. Nogometaši Engleske su 1966. godine na Svjetskom prvenstvu u nogometu također nakon produžetaka pobijedili reprezentaciju Njemačke na domaćem terenu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.