Englezi luduju nakon debakla: ‘Noćna mora, trula noć u Milanu, otišli smo u rikverc, pali smo s litice …‘

Engleska reprezentacija u petak je izgubila od Italije (0-1) i posljedično ispala u niži rang Lige nacija. Odabranici Garetha Southgatea u posljednjih pet utakmica postigli su jedan pogodak a primili njih pet. S obzirom da je i taj jedini zabijeni gol došao iz kaznenog udarca (Kane protiv Njemačke),…

Главная страница » Englezi luduju nakon debakla: ‘Noćna mora, trula noć u Milanu, otišli smo u rikverc, pali smo s litice …‘

Engleska reprezentacija u petak je izgubila od Italije (0-1) i posljedično ispala u niži rang Lige nacija. Odabranici Garetha Southgatea u posljednjih pet utakmica postigli su jedan pogodak a primili njih pet. S obzirom da je i taj jedini zabijeni gol došao iz kaznenog udarca (Kane protiv Njemačke), dolazimo do zaključka da je Gordi Albion, uz San Marino, jedina momčad koja u Ligi nacija nije postigla gol iz igre.

Sukladno očekivanjima, u otočkim medijima ne nedostaje burnih reakcija na fijasko nacionalne selekcije, odnosno na najgori rezultatski niz otkako je Southgate zasjeo na klupu.

BBC tako piše da bi „sramotno ispadanje Engleske iz njihove skupine Lige nacija mogla biti najmanja briga Southgateu budući da su još jednom iznevjerili status jednog od navodnih favorita Svjetskog prvenstva“, pa dodaje: „Prošlo je 439 dana otkako je Engleska izgubila na jedanaesterce od Italije u finalu Eura 2020. na Wembleyju, a sve je više dokaza da su od tada otišli u rikverc. Forma Engleske pala je s litice u najgorem mogućem trenutku, a ovaj razvoj događaja duboko je zabrinjavajući“.

Noćna mora u Ligi nacija“, naslov je Mirrorovog teksta u kojem, između ostalog, stoji da je Engleska „pretrpjela poniženje zbog ispadanja u drugi rang“ i da je noć u Milanu bila „prilično trula“ za Engleze.

Oglasio se i bivši engleski reprezentativac Joe Cole iznijevši svoje mišljenje o jedinom preostalom dvoboju Engleske, onom protiv Njemačke na Wembleyju u ponedjeljak (20.45).

– To je posljednja utakmica koju ćemo igrati prije nego što odemo u Katar. Postoji osobnost, postoji karakter u u ovoj momčadi, ali izgubili su svoj put u zadnjih pet ili šest utakmica. Oni to mogu pronaći. Southgate mora pronaći način da potakne ovu momčad sljedeći tjedan, rekao je 40-godišnjak za Channel 4.

Valja spomenuti i da osoba čije je je ime danas najfrekventnije u engleskim medijima, Gareth Southgate, u cijeloj situaciji ne vidi ništa osobito sporno. Štoviše, misli da je reprezentacija na dobrom putu.

– Teško mi je biti previše kritičan. Svi reagiraju na rezultate, ali uvjeren sam da će na kraju biti dobro. Vidjeli smo puno dobrih individualnih nastupa. Utakmica u Milanu je korak u pravom smjeru. S druge strane, svjestan sam da javnost neće dobro prihvatiti ovaj rezultat, zaključio je engleski izbornik.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.