Erslan i još dva hrvatska borca večeras imaju mečeve života i napadaju pojaseve

ERSLAN je jedini poraz karijere doživio kad se prvi put borio za KSW-ov pojas. Sada ima novu priliku i novog protivnika.

Главная страница » Erslan i još dva hrvatska borca večeras imaju mečeve života i napadaju pojaseve

ČAK TRI hrvatska borca u različitim borilačkim disciplinama večeras će imati najvažnije mečeve života i priliku da osvoje pojas, od kojih je najvredniji KSW-ov za prvaka u poluteškoj kategoriji. Do njega će u poljskim Gliwicama na eventu KSW 77 pokušati doći Ivan Erslan protiv Ibrahima Čužigajeva.

To će 31-godišnjem MMA borcu iz zagrebačkog ATT-a biti drugi napad na KSW-ov pojas, nakon što je 2020. gušenjem u drugoj rundi izgubio od Tomasza Narkuna, što mu je jedini poraz u 13 profesionalnih borbi. Čečen Čužigajev (16-5) u siječnju je Narkunu uzeo tu titulu, a večeras je prvi put brani protiv Erslana.

“Vrijeme je za krvavi rat. Želim to i Poljska je spremna za novog prvaka iz Hrvatske”, rekao je Erslan nakon službenog vaganja, koje je pokazalo da ima 92.8 kilograma, a protivnik okrugla maksimalno dopuštena 93. Bit će to pretposljednja borba eventa koji počinje u 19 sati, a u naslovnoj borbi sučelit će se Mariusz Pudzianowski i Mamed Halidov.

Kujundžić u Moldaviji, Plantić u Solinu

Za pojas u poluteškoj kategoriji danas će se i u moldavskom Ciorescuu boriti hrvatski kikboksač Mladen Kujundžić. Protivnik u moldavskoj organizaciji FEA Championship bit će mu domaći borac Alexandru Burduja, kojeg je već pobijedio prije tri godine. Bit će to glavna borba priredbe, a početak se očekuje iza 21 sat.

Hrvatski boksač Luka Plantić u tek četvrtom profesionalnom meču karijere ima priliku osvojiti WBC-ovu Internacional Silver titulu protiv 42-godišnjeg Armenca s njemačkom putovnicom Khorena Gevora (34-10), koja bi mu otvorila put prema borbi s vladarom te kategorije Canelom Alvarezom. Priredba u Solinu počinje u 20 sati, a Plantićev meč šlager je večeri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.