Favoriti smo, Britanci više nemaju igrače NBA kalibra

Uložili su Britanci u košarku prije 15-ak godina, sve s ciljem da u Londonu 2012. budu ne samo dobri domaćini – pobjeda i četiri poraza u skupini, deveto mjesto na kraju Olimpijskih igara, rekli su kako su zadovoljni. Uspjeli su se prije i poslije toga tri puta za redom kvalificirati za Eurobasket (…

Главная страница » Favoriti smo, Britanci više nemaju igrače NBA kalibra

Uložili su Britanci u košarku prije 15-ak godina, sve s ciljem da u Londonu 2012. budu ne samo dobri domaćini – pobjeda i četiri poraza u skupini, deveto mjesto na kraju Olimpijskih igara, rekli su kako su zadovoljni. Uspjeli su se prije i poslije toga tri puta za redom kvalificirati za Eurobasket (2009., 2011. i 2013. godine).

Hvale se i kako su tijekom desetljeća i pol imali nekoliko dosta dobrih igrača, Ben Gordon i Luol Deng su imena koja ističu, a to je dvojac koji nije bio slučajni prolaznik na NBA parketima. Danas nemaju igrača takvog kalibra, najjače im je ime centar Gabe Olaseni, koji igra u turskoj Darussafaki, zatim branič Devon van Oostrum koji igra za London Lions, a imaju jednog igrača u Italiji (Carl Whyatl u Pistoia).

Britanci su preskočili Eurobasket 2015., vratili se 2017., a ovo im je prvo veliko natjecanje nakon toga (kao i nama).

Britanski izbornik Nate Reinking je u najavi nastupa u Milanu istaknuo: 

– Ponosni smo što smo došli na peti Eurobasket od posljednjih šest, a na putu do toga smo pokazali kako smo sposobni natjecati se s najboljim momčadima Europe.

Teško stradali na startu

Napravili su 11/3 u kvalifikacijama, piše se kako su dobili Francusku, Njemačku i Crnu Goru (stoji kako te tri reprezentacije u tom trenutku nisu bile kompletne). Nastradali su protiv Ukrajine na startu (61:90).

Hrvatskoj je favorit. Pobjeda protiv Britanaca našima je imperativ.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.