Felix Magath: Kovač je morao potjerati Krusea. Donio je pravu odluku

NIKO KOVAČ je iz momčadi Wolfsburga izbacio bivšeg njemačkog reprezentativca.

Главная страница » Felix Magath: Kovač je morao potjerati Krusea. Donio je pravu odluku

NIKO KOVAČ je iz momčadi izbacio napadača Maxa Krusea (34), najboljeg strijelca Wolfsburga iz drugog dijela prošle sezone. “Zahtijevamo potpunu identifikaciju igrača i kluba i maksimalnu koncentraciju igrača na Wolfsburg. S Maxom nismo osjećali da to imamo. Zato nije bio s nama i zato ga neće biti s nama ni u budućnosti. Kod Maxa nismo vidjeli impuls kojim bi mogao pomoći momčadi i zato više nije njen dio”, rekao je Kovač.

Njegovu odluku podržao je Felix Magath, iskusni njemački trener. “Trener ima problem ako u momčadi ima igrača koji ima vlastite ideje i koji vjeruje da je toliko dobar da mora raditi samo što smatra ispravnim”, rekao je Magath za Sport1. Magath je sličan problem, rekao je, imao s Brazilcem Diegom, kojeg je vodio također u Wolfsburgu.

“Doveden je ranije, morao sam se pobrinuti za njega. Napuštao je sastanke i praktički se udaljio od momčadi. Stvarao je probleme. Svaki klub ima ljude koji će navijati za takve igrače”, ispričao je 69-godišnji stručnjak, koji je s Bayernom dvaput osvojio Bundesligu, a s Wolfsburgom jednom.

“Kovač je donio dobru odluku”

“Igrač, koji ne želi raditi s trenerom, to će reći suigračima. Svi to gledaju. Niko Kovač bi izgubio kontrolu da ga nije izbacio iz momčadi. Gledajući igru Wolfsburga, Kovač je donio dobru odluku. Klub u takvom slučaju mora podržati trenera”, smatra Magath.

Kruse, bivši njemački reprezentativac koji je početkom godine stigao u Wolfsburg, odgovorio je Kovaču putem Instagrama: “Započeo sam dvije utakmice ove sezone, tako da je ovo iznenađenje, ne samo za mene, već za sve. U siječnju sam došao u Wolfsburg kako bih pomogao i mislim da sam to učinio u drugom dijelu prošle sezone.

Svatko tko me poznaje zna da uvijek dajem sve od sebe za klub za koji igram. Ne samo ovdje, nego svugdje gdje sam bio u zadnjih 12 godina. Ja ću sam odlučiti kada je došao kraj mojem igranju u Bundesligi. Nitko to neće odlučiti umjesto mene.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.