Final Four kupa: sve osim finala Jadrana i Juga AO bila bi senzacija

U sportu treba uvijek ostaviti zrno prostora za iznenađenja, no u ovom slučaju doista su minimalni izgledi da se neko čudo dogodi. U Zagrebu se danas i sutra igra Final Four vaterpolskog kupa Hrvatske, a u polufinalu se sastaju branitelj splitski Jadran i Šibenski Solaris te domaćin Mladost i dubrov…

Главная страница » Final Four kupa: sve osim finala Jadrana i Juga AO bila bi senzacija

U sportu treba uvijek ostaviti zrno prostora za iznenađenja, no u ovom slučaju doista su minimalni izgledi da se neko čudo dogodi.

U Zagrebu se danas i sutra igra Final Four vaterpolskog kupa Hrvatske, a u polufinalu se sastaju branitelj splitski Jadran i Šibenski Solaris te domaćin Mladost i dubrovački Jug Adriatic osiguranje. Splitska i dubrovačka momčad kvalitetom značajno odskaču od ostatka hrvatskog vaterpolskog društva, između sebe imaju čak devet reprezentativaa koji su osvojili zlato na Europskom prvenstvu u Splitu i za očekivati je da se i u ovom natjecanju njihova “koplja ukrste” te da između ta dva kluba dobijemo osvajača Kupa.

Dobar je pokazatelj zadnje kolo Prvenstva Hrvatske u kojemu je Jadran u gostima u Šibeniku s čak 17:10 pobijedio “sunčane”, a već u prvoj četvrtini imali su Splićani prednost od 6:0. Dalje su odrađivali posao.

Mladost je u procesu redizajna, dižu se, no daleko su od onih vremena kada smo isto ovako pisali, ali umjesto Jadrana bi stalno ime Mladosti. No, dobro je za hrvatski vaterpolo da su planovi momčadi sa Save opet ozbiljni, ali ove sezone se još neće materijalizirati.

U srijedu, 7. prosinca nakon drugog polufinala u Zagrebu će se održati tradicionalna Noć vaterpola, ali ove godine jasno nazvano malo ljepše – “Noć europskih prvaka”. Večer prisjećanja na sve uspjehe tijekom 2022. godine, uz proglašavanje najbolje hrvatske vaterpolistice i vaterpolista u ovoj godini, s naglaskom na osvajanje naslova prvaka Europe u splitskoj Spaladium Areni. 

raspored

Srijeda, 7. prosinca

17.30 Jug Adriatic osiguranje – Mladost  (HTV 2)
19.00 Jadran – Solaris(HTV 2)

Četvrtak, 8. prosinca

17.30 ŽAVK Mladost – POŠK 1937, finale žena (HTV 2)
19.00 finale muškarci (HTV 2)

Kup u brojkama

6 klubova je dosad igralo finale Kupa
5 komčadi je dosad osvajalo Hrvatski kup

Dosadašnji osvajači

14 Jug
10 Mladost
4 Primorje
1 POŠK
1 Jadran

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.