Footmercato: Stigle su tri ponude za Gvardiola. Dinamu preko 16 milijuna eura

JOŠKO GVARDIOL je, prema riječima legendi engleskog nogometa, privatizirao Svjetsko prvenstvo. Fenomenalnim igrama u Kataru mladi stoper koji je ionako bio tražen sada je natjerao velikane da Leipzigu pošalju ponude.

Главная страница » Footmercato: Stigle su tri ponude za Gvardiola. Dinamu preko 16 milijuna eura

JOŠKO GVARDIOL je, prema riječima legendi engleskog nogometa, privatizirao Svjetsko prvenstvo. Fenomenalnim igrama u Kataru mladi (20) stoper koji je ionako bio tražen sada je natjerao tri velikana da Leipzigu pošalju ponude za Hrvata koji će, kako je izgledno, postati najskuplji branič u povijesti. Pouzdani Santi Aouna s Footmercata piše da je Leipzig dobio za Gvardiola službene ponude.

Tri engleska velikana žele Gvardiola učiniti najskupljim braničem u povijesti

Prva je ona Chelseaja, koji nudi odštetu od 90 milijuna eura, zatim Manchester Uniteda, koji daje 95 milijuna eura, te Manchester Cityja. Klub Pepa Guardiole za Gvardiola nudi čak 100 milijuna eura plus bonuse. Spomenuti izvor navodi da je Bayern poslao službeni upit Leipzigu koliko traži za Gvardiola, ali da za razliku od engleskih klubova nije dao ponudu za njega. Aouna dodaje da Gvardiol želi u Englesku. 

Sjajni nastupi Joška Gvardiola za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu učinili su mladog stopera još traženijim nego prije SP-a, kada su pouzdani izvori pisali da je gotovo riješen njegov transfer u Chelsea, uz napomenu da je u taj klub trebao prijeći nakon što završi sezonu u Leipzigu, i to za oko 100 milijuna eura, i tako postati najskuplji branič u povijesti. Tvrde da je njegovo produljenje ugovora s Leipzigom koje je slijedilo samo paravan.

Gvardiol bi u slučaju da je točna bilo koja od navedenih cifri transferom postao najskuplji branič u povijesti. Srušio bi dosadašnjeg rekordera Harryja Maguirea, za kojeg je Manchester United prije tri godine Leicesteru platio 87 milijuna eura. Leipzig bi na Gvardiolu mogao zaraditi pet puta više od iznosa za koji ga je prošle godine doveo iz Dinama.

Dinamo će dobiti bogatstvo Gvardiolovim transferom u treći klub

Gvardiol je u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za spomenutih 90 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 71.2 milijuna eura. Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je 14.24 milijuna eura.

U slučaju da Gvardiol odabere United, a Leipzig dobije odštetu od 95 milijuna eura, njemački klub zaradit će 76.2 milijuna eura. Dinamu bi onda pripalo 15.24 milijuna eura. Konačno, ako Gvardiol prijeđe u City za najmanje 100 milijuna eura, Leipzig bi na tom transferu zaradio 81.2 milijuna eura. Dinamo bi u tom slučaju dobio 16.24 milijuna eura. Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice mogao ukupno zaraditi 35 milijuna eura.

Gvardiolov agent Marjan Šišić tvrdi da još uvijek nema dogovora s nekim od zainteresiranih klubova. “Što se tiče mogućeg transfera na ljeto 2023., ne žuri nam se i mogu razjasniti da nema nikakvih dogovora ni s kojim klubom. Naravno, puno vrhunskih klubova se zanima za njega, ali Joško ima dugogodišnji ugovor s Leipzigom i potpuno je sretan ondje. Nevjerojatno se razvija i igra vrlo dobro pod trenerom Marcom Roseom.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.