Francuska je u drugom šeširu. Može igrati protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Euro

FRANCUSKA pala u drugi pot.

Главная страница » Francuska je u drugom šeširu. Može igrati protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Euro

FRANCUSKA se spasila ispadanjem iz elitne skupine Lige nacija zahvaljujući pobjedi Hrvatske nad Austrijom (3:1). Aktualni svjetski prvaci i osvajači Lige nacija završili su treći u skupini, iza Hrvatske i Danske, a ispred Austrije. Od Austrije je reprezentacija Didiera Deschampsa imala bod više pa je tako jedva ostala među elitom. Loši rezultati Francuske (samo jedna pobjeda u šest kola) u Ligi nacija uzrokovali su problem reprezentaciji u budućnosti.

Francuska neće biti nositelj u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Francuzi su sada izvan TOP 10 reprezentacija i naći će se u drugom šeširu. Ispred Francuske su sada Nizozemska, Hrvatska, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Španjolska, Italija, Poljska, Švicarska i Njemačka, a na taj popis može upasti i Češka.

53 reprezentacije bit će podijeljene u deset skupina tijekom kvalifikacijama. Bit će tu sedam skupina po pet momčadi i tri po šest. Pobjednik i drugoplasirani direktno idu na Euro, a tri će se mjesta dijeliti na play-offu. Njemačka se kao domaćin izravno kvalificirala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.