Francuska uvjerljivo stigla do finala: u obrani u potpunosti onemogućila Poljsku, a kad je krenulo u napadu priča je bila završena

Francuska muška košarkaška reprezentacija prvi je finalist ovogodišnjeg EuroBasketa u Berlinu, Francuzi su u polufinalu pregazili Poljake sa 95-54 (15-9, 19-9, 30-18, 31-18). Francuska je napadački nešto sporije ušla u utakmicu, ali je u obrani u potpunosti onemogućila Poljsku, koja je prije samo dv…

Главная страница » Francuska uvjerljivo stigla do finala: u obrani u potpunosti onemogućila Poljsku, a kad je krenulo u napadu priča je bila završena

Francuska muška košarkaška reprezentacija prvi je finalist ovogodišnjeg EuroBasketa u Berlinu, Francuzi su u polufinalu pregazili Poljake sa 95-54 (15-9, 19-9, 30-18, 31-18).

Francuska je napadački nešto sporije ušla u utakmicu, ali je u obrani u potpunosti onemogućila Poljsku, koja je prije samo dva dana pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Damira Miličića u četvrtfinalu svladala branitelja naslova Sloveniju.

Kada je u nastavku utakmice “proradio” i francuski napad, razlika je samo rasla da bi na u posljednjoj minuti bilo i najvećih 44 (95-51).

Guerschon Yabusele je sa 22 koša bio najefikasniji u sastavu Francuske, dok je AJ Slaughter postigao 9 poena za Poljsku.

Francuska će u nedjelju imati priliku osvojiti svoj drugi naslov europskog prvaka, jedini dosadašnji je osvojila 2013. godine, a suparnik će joj biti bolji iz ogleda Njemačke i Španjolske koji je na programu u 20.30 sati. Poljska će, pak, u nedjelju igrati za brončanu medalju protiv poraženog iz dvoboja Njemačka – Španjolska. Dosada je Poljska osvojila tri bronce na EP, a posljednju još 1967. godine.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.