Gej nogometaš: Definitivno bih išao na SP u Katar kad bih dobio poziv reprezentacije

TRENUTAČNO nije u krugu reprezentativaca svoje zemlje.

Главная страница » Gej nogometaš: Definitivno bih išao na SP u Katar kad bih dobio poziv reprezentacije

U LIPNJU prije četiri godine Collin Martin, tada 23-godišnjak koji je igrao za Minnesota United, na Twitteru je priznao da je homoseksualac. Od 2020. godine on nastupa za San Diego Loyal i iako ne igra za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, priznaje da mu je san nastupiti za svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu kojem će krajem godine domaćin biti Katar.

“Definitivno bih išao na Svjetsko prvenstvo kad bih dobio poziv. To je dosta hipotetski, ali bila bi mi čast. Mislim da bih na neki način pokušao odati počast gej zajednici, a napravio bih to s poštovanjem. Pobrinuo bih se za to da se zna da gej igrač nastupa na turniru, da s time nema problema i da se to mora poštivati”, rekao je Martin.

Organizatori Svjetskog prvenstva poručili su da su LGBT osobe dobrodošle na turnir u Katar, ali uz podsjetnik na poštivanje normi i zakona te zemlje.

LGBT osobe smiju na SP, ali…

“Svi su dobrodošli. Slušajte, ne odobravamo javne izljeve nježnosti, ali to se odnosi na sve. Katar je skromna zemlja. Samo tražimo da se to poštuje. Osim toga, svi su slobodni živjeti kako žele. Gejevi će dolaziti u Katar kao navijači i mogu činiti sve što bi radila i druga ljudska bića. Samo kažem da je Katar konzervativan u pogledu javnog iskazivanja nježnosti”, rekao je ranije izvršni direktor organizacijskog odbora Nasser Al Khater za CNN.

“Što se mene tiče, postoje neka pitanja tipa bi li mi bilo dozvoljeno igrati ondje da sam na Svjetskom prvenstvu. Bi li me se prihvatilo? Kakvo maltretiranje bih trpio od navijača na stadionu. Mislim da tu ima još puno posla za napraviti. Fokus bi trebao biti na navijanju za zemlju i zabavi. Nogomet je sport za sve i svi bi u njemu trebali moći uživati”, dodao je.

Iako se najavljivalo da će Katar zažmiriti na svoja stroga pravila ponašanja tijekom Svjetskog prvenstva, informacije iz te zemlje govore da neće biti tako. Navijači mogu biti kažnjeni i zbog ljubljenja u javnosti, a sedam godina zatvora može se dobiti i za homoseksualnost koja je u toj zemlji zabranjena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.